Over deze cursus

Herken je dit? Je begint je les met een uitleg over een onderwerp en je ziet dat enkele leerlingen al snel niet meer opletten. Sommigen worden onrustig, anderen dwalen af en kijken niet meer naar jou. Hoe zorg je dat jouw leerlingen of cursisten, met verschillende niveaus en achtergronden, toch gemotiveerd aan de slag gaan? Hoe zorg je dat iedereen iets in jouw les geleerd heeft, ongeacht zijn/haar taalniveau?

Differentiëren in de NT2-klas
Differentiëren lijkt wel een toverwoord in onze NT2-branche. Maar is het ook een tovermiddel en zo ja, op welke manier kun je het toepassen in jouw lessen? In deze workshop willen wij jullie met praktische tips, adviezen en met grotere of kleinere ingrepen in je les, verder op weg helpen naar meer differentiatie. Wij willen handreikingen bieden om met verschillende taalniveaus in en buiten de les om te gaan. Tevens is er ruimte voor casussen uit de praktijk.

De trainers
Mariska Weijers en Yanti Boeren zijn beiden gecertificeerde NT2-docenten en zijn al jaren werkzaam bij Bisbee Flexonderwijs. Naast de lesgevende taken die zij hebben, zijn zij actief op het gebied van coaching en begeleiding van docenten. Zij hebben trainingen en workshops op het gebied van differentiëren gevolgd én bouwen elke dag verder op de feedback en de ideeën van de collega docenten bij Bisbee. Zij zien als talencoach wekelijks verschillende praktijksituaties, die zij met de betreffende docent analyseren en waarbij zij op zoek gaan naar mogelijkheden tot differentiatie. Daarnaast helpen zij beiden docenten bij het samenstellen van hun portfolio om het NT2-certificaat te kunnen behalen en zijn zij assessor Nederlands in het MBO.

Plaats en datum

Datum: Donderdag 7 februari 2019
Tijd: 16:00 - 19:30
Locatie: Linker Rottekade 292, 3034 CV ROTTERDAM
Prijs: € 109,-

Schrijf je in voor deze cursus

Dit cursusevent heeft reeds plaatsgevonden. Houd de cursuspagina in de gaten voor nieuwe data.

Bisbee maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteer cookies