Spelend leren, spelvormen in het talenonderwijs

Over deze cursus

Wij zien geen tegenstelling tussen spelen en leren. Je leert van beiden iets. Het verschil is dat een spel vaak motiverender is dan een les. In deze workshop breken we een lans voor het gebruik van spelvormen in het taalonderwijs. Het toevoegen van spelvormen is voor cursisten een extra kans om de taal zo productief mogelijk te oefenen. Er is vooral aandacht voor bord- en kaartspellen die je als docent zelf kunt maken en in allerlei situaties in kan zetten.

In deze bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde: 

  • Waarom een spel gebruiken? 
  • Wat is een goed spel? 
  • Vier doelen van educatieve spellen. 
  • Zelf een kaartspel maken. 
  • Een escape-the-classroom werkvorm ervaren. 
  • Een aanzet maken voor een eigen escape-the-classroom. 

Voor wie? 
Deze workshop is geschikt voor NT2 docenten of voor docenten die vreemde talen geven in het reguliere onderwijs.  

De trainers 
Ellis heeft een jarenlange ervaring in het NT2 werkveld. Naast het geven van trainingen aan allerlei doelgroepen (van hoog- tot laagopgeleiden) heeft Ellis samen met een collega de CP-trainer, de CP-starter en de CP-Hometrainer ontwikkeld. Daarnaast heeft zij de Grammaticatrainer (nu bekend onder Klare Taal online) ontworpen. Naast het verzorgen van NT2 lessen is zij tevens opleider aan de docenten NT2 opleiding van de HU. 

Sandy is een ervaren NT2 docent. Zij houdt zich met allerlei onderdelen van het NT2 werkveld bezig, van lesstofontwikkeling tot het lesgeven zelf. Zij is assessor van de beroepsvereniging voor het certificeren van docenten NT2, ONA examinator en beoordelaar van het spreek- en schrijfexamen. Ook is Sandy opleider aan de docenten NT2 opleiding van de HU. 

Wanneer en waar?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.