Alle cursussen, opleidingen en workshops in chronologische volgorde
Met rijke teksten - van webteksten tot gedichten en fragmenten uit een (luister)boek) - verruimen de cursisten hun woordenschat en kennis van de wereld. Ze leren bijvoorbeeld signaalwoorden en synoniemen gebruiken. In deze workshop leer je wat rijke teksten zijn en hoe je ze op een speelse manier kunt inzetten in je les.
Foto’s, illustraties, filmpjes, emoticons, plattegronden: beelden zijn bij uitstek geschikt om cursisten nieuwsgierig te maken en zo taal bij hen te ontlokken. In deze workshop oefen je met aansprekende werkvormen om vanuit beeld tot taal te komen, zodat je ze daarna kunt gebruiken in je eigen les.
Het is niet meer denkbaar dat een NT2-docent alleen maar voor de klas staat en staat te zenden. Nee, een docent staat tegenwoordig in de klas tussen leerlingen of cursisten. Daardoor is het noodzakelijk voor docenten om op een andere manier les te geven. Dit vraagt het nodige van de docent. Maar hoe zorg je er nu voor dat je mee beweegt met de verandering? Hoe kun je de leeropbrengst vergroten? Hoe kun je cursisten blijven motiveren?
Na het volgen van deze training is de docent in staat om op een ontspannen manier de leerlingen of cursisten te activeren en te enthousiasmeren. Activerende werkvormen helpen hierbij.
De juiste woord- en taalspelletjes vergroten de woordenschat. Maar welke spelletjes doe je dan en hoe kom je tot een eenvoudige en effectieve schrijfopdracht. Tools voor taal neemt je mee in een aantal mondelinge en schriftelijke spelletjes. Speelse taal- en woordopdrachten die je cursisten/leerlingen verder brengen. Gericht op vergroten van woordenschat, langere zinnen maken, oefenen met synoniemen, naamwoorden, vraagzinnen en meer. Een praktische cursus waarbij je zelf een actieve rol speelt. Het geleerde kun je de volgende dag direct in je les toepassen.
In deze workshop zal de trainer aandacht besteden aan: Strategieën voor leraren die beginnend probleemgedrag snel doen stoppen, escalerend gedrag in de klas opmerken en handelen en omgaan met agressie van leerlingen.
Hoe kunnen we lezen makkelijker maken voor de cursist én voor de docent? Na deze interactieve workshop ga je naar je NT2-klas met handvatten en werkvormen waarmee cursisten hun leesvaardigheid gestructureerd verbeteren.
De rol van de docent is aan het veranderen. De niveaus, wensen en leerstijlen van onze leerlingen zijn heterogeen. Bovendien komt de verantwoordelijkheid meer bij de leerling te liggen; de docent is begeleider/coach. Maar hoe word je dan een goede coach van leerlingen? Om als coach in de klas te staan, heb je de juiste vaardigheden en kennis nodig. In deze workshop is onder andere aandacht voor gesprekstechnieken, oplossingsgericht gesprekken voeren en (echt) luisteren.
Mentor zijn is echt een vak apart. Het vormt het hart van de leerlingbegeleiding en brengt verschillende taken en verantwoordelijkheden met zich mee.
Deze workshop laat je verschillende technieken beleven die het mogelijk maken om de hersenen van je leerlingen/cursisten te blijven prikkelen, bijvoorbeeld door muziek, jongleren of dansmoves in te zetten.
Wanneer een leerling/cursist met veel plezier naar de taalles komt wordt de drempel om de taal consequent te gebruiken erg laag. Motiverende werkvormen bevorderen de deelname aan de lessen en de zin om de taal in het dagelijks leven echt te gaan gebruiken.