Minder examendruk, meer objectiviteit
Lagere kosten, hogere kwaliteit

De ideale flexibele schil voor uw organisatie

Met ruim 200 assessoren helpen we mbo-instellingen en vo-scholen om de examendruk aanzienlijk te verlichten en de kwaliteit gezamenlijk te verbeteren. Het afnemen en beoordelen van schriftelijke en mondelinge examens is bij deze zogeheten Taaltoetsers in goede handen.

Zo zijn onze specialisten naast ervaren en gecertificeerd ook objectief en onafhankelijk. Hierdoor voorkomt u dat ‘de slager zijn eigen vlees keurt’.

Daarnaast zijn onze Taaltoetsers thuis in verschillende toetsen. Ze werken veelvuldig met de toetsen van TOA en Deviant, maar kunnen ook uit de voeten met door uw eigen school ontwikkelde toetsen en instellingsexamens. Zij volgen bovendien de actualiteit op de voet: bij onze eigen Bisbee Academie kunnen onze Taaltoetsers relevante trainingen en cursussen volgen en met collega’s sparren.

Nieuw bij Taaltoetsers: examentrainingen voor mbo examenkandidaten:

Bovendien verzorgen wij examentrainingen voor studenten binnen het mbo. Middels professionele examentrainingen voor taal en rekenen bereiden onze examenspecialisten de examenkandidaten voor op de instellings- en centrale examens.

Tevens zorgen onze specialisten er voor dat de studenten met meer zelfvertrouwen het examen in gaan.

Zo kunnen we te allen tijde de kwaliteit van onze dienstverlening garanderen. Zie Bisbee gerust als de ideale flexibele schil voor uw organisatie. Ook als het om surveillanten bij uw examens of om vakdocenten gaat. Flexibiliteit is onze grote kracht en reden van bestaan.

Lees meer over de examentrainingen in ons leaflet.

Online onafhankelijk toetsen en examineren
met Taaltoetsers

Heel Nederland heeft momenteel te maken met de gevolgen van het Coronavirus. Scholen zijn gesloten en zitten met de vraag: ‘Hoe kunnen we onze (eind)examenkandidaten toch op de juiste manier hun examen laten afleggen?’  

 

Samen met haar klanten heeft Bisbee onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het examineren van studenten op afstand doorgang te kunnen laten vinden. Het betreft hier het afnemen en beoordelen van de individuele mondelinge taalexamens. 

 

Er zijn verschillende opties denkbaar waarin een examen op afstand op de juiste manier plaats kan vinden. Wij realiseren ons goed dat mogelijkheden van school tot school kunnen verschillen en zullen dan ook steeds de opties met (potentiele) opdrachtgevers bespreken. De online examens zijn gericht op de individuele mondelinge toetsen (Spreken en Gesprekken voeren) met TOA.  

Waarom Taaltoetsers? We bevinden ons in een periode met veel onzekerheden. Ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bisbee ontzorgt haar samenwerkingspartners juist ook nu. Door onze flexibele manier van werken, kunnen wij snel schakelen wanneer dat nodig is. 

 

Wilt u een aanvraag doen voor examineren op afstand? Geeft u dit dan aan middels een mail naar taaltoetsers@bisbee.nl. Bisbee zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om invulling en voorwaarden af te stemmen. 

Wij willen benadrukken dat het online examineren een noodoplossing is. Wanneer de omstandigheden het toelaten dat de examens op de gebruikelijke manier doorgang kunnen vinden, dan zullen wij weer op deze wijze examens af gaan nemen.

 

Lees hier ons leaflet over het aanbod in online examineren.

‘Onze examens worden er beter van. Wij zagen dat onze examens professioneler georganiseerd konden worden. Objectief en onder gecontroleerde, voor iedereen gelijke omstandigheden. De inzet van Bisbee helpt ons daarbij. We krijgen snel antwoord en zijn verzekerd van bevoegde assessoren. Op basis van hun feedback voeren we enkele bijstellingen in de examens zelf door. Het mes snijdt aan twee kanten: we ontlasten onze docenten en het helpt ons de kwaliteit van de examens en van de afname te verbeteren.’

André Biegstraaten, afdelingsmanager Gezondheidszorg, College ROC Midden Nederland

‘De contacten met Bisbee ervaar ik als heel prettig. De lijnen zijn kort en er wordt actief meegedacht. Zo kunnen we niet alleen examens uitbesteden, maar bijvoorbeeld ook deelgebieden in de vorm van nakijkwerk of het inplannen van surveillanten.’

Teamleider onderwijsinstelling

Uw behoefte bepaalt ons aanbod: wij ontzorgen u zover u wilt. Door docenten en assessoren uitsluitend in te zetten wanneer u ze daadwerkelijk nodig heeft, kampt u nooit meer met onder- of overbezetting. En kunt u fors besparen op uw personele kosten.

Wij geven samen invulling aan uw ideeën van goed onderwijs. U kunt uw wensen met onze projectmanager bespreken. Deze verdiept zich in uw (capaciteits)vraag, specifieke situatie, organisatie(cultuur), zoekt daar de passende specialisten van Bisbee bij en wordt uw vaste sparringpartner voor flexibiliseringszaken.

In een hecht partnership bouwen we actief aan een duurzame relatie, op basis van betrouwbaarheid en transparantie. Met klinkende resultaten als gevolg. Minder examendruk, meer objectiviteit. Lagere kosten, hogere kwaliteit.

De assessoren van Taaltoetsers

Experts in toetsen en beoordelen

Bisbee regelt op een professionele wijze, door klantvriendelijke medewerkers en aan de hand van handige digitale aanvraagmodule,  de juiste taalassessoren voor onze mondelinge examens Nederlands en Engels.

Sabrine Verdult-Musters, Curio

Flexibele oplossingen in tijden van toetsen

Met ons onafhankelijke toetsingsbureau Taaltoetsers ontzorgen we klanten in het mbo op het gebied van mondelinge en schriftelijke examinering. Dit doen we door in drukke examenperiodes onze ervaren assessoren in te zetten voor de vakken Nederlands, Engels, Duits en NT2. Zoekt u een assessor voor een andere taal? Ook dan denken wij graag met u mee in het vinden van de juiste persoon.

Taaltoetsers ontzorgt u compleet op het gebied van toetsen en examineren van alle soorten taalexamens:

  • Inzet van de gewenste assessoren voor Nederlands, Engels, Duits en NT2.
  • Het nakijken en beoordelen van Schrijfexamens
  • Desgewenst nemen we u ook de gehele planning uit handen
  • Procesoptimalisatie
  • Second opinions
  • Uitvoering kan ook samen met uw eigen docent of assessor
  • Elke klant heeft een eigen portal met alle relevante informatie
  • Ondersteuning examencommissies
  • Opleiding en training met betrekking tot afname van examens
  • Online examineren en toetsen

Wat onderscheidt ons?

Diversiteit

Thuis in verschillende toetsen en verschillende doelgroepen

Kwaliteit

Onze assessoren helpen u de kwaliteit van het onderwijs te borgen

Maximale onafhankelijkheid

Onze assessoren hebben als externen geen persoonlijke band met uw studenten.

Professionaliteit

Onze assessoren zijn bekwaam, bevoegd, gecertificeerd en houden hun kennis en vaardigheden up-to-date bij de Bisbee Academie

Vier-ogen-principe

Er is een vaste inzet van twee assessoren.

Thuis in verschillende toetsen & organisaties

De allround Taaltoetsers van Bisbee

Wij zijn zelfs thuis in uw in eigen beheer ontwikkelde toetsen

Bisbee Taaltoetsers neemt allerlei examens af. De TOA-toetsen zijn de meest voorkomende. Maar onze taalassessoren kunnen ook uit de voeten met de toetsen van bijvoorbeeld uitgeverij Deviant. Bijblijven is daarbij een vereiste. Samen met partners, zoals Bureau ICE, geven we in onze eigen Bisbee Academie regelmatig trainingen voor assessoren- en beoordelaars Nederlands en Engels. Hierdoor blijven hun kennis en vaardigheid altijd up-to-date. De ruime ervaring in meerdere toetsen zorgt er bovendien voor dat onze Taaltoetsers ook instellingsexamens kunnen afnemen en beoordelen. Wij zijn dus ook thuis in de door uw school in eigen beheer ontwikkelde toetsen.

Toetsing en beoordeling volgens Taaltoetsers

Volop vertrouwen op kwaliteit

Adequate coaching zorgt voor
optimale kwaliteitsborging

Het examineren en het beoordelen van examens moet secuur gebeuren. Bisbee heeft daarom een aantal examenconsultants in dienst. Zij houden zich bezig met de professionalisering en coaching van onze Taaltoetsers. Dit doen zij onder meer door met enige regelmaat examens bij te wonen of door een steekproef te nemen waarbij examens her-beoordeeld worden.

Verder organiseren we periodieke bijeenkomsten en kalibreersessies. Hierdoor kunt u volop vertrouwen op de kwaliteit van de Taaltoets-examinering.

Wilt u meer weten?