Anderstaligen in het MBO: taalactiverende didactiek voor de MBO-docent

Het nieuwe inburgeringsbeleid dat in 2020 van kracht gaat, is erop gericht om nieuwkomers – als het even kan- zo snel mogelijk uit te laten stromen naar werk. Met name jongeren zullen daarom gestimuleerd worden om via de zogenoemde onderwijsroute een beroep te leren. Veel van deze jongeren komen in het MBO terecht. Als deelnemer aan de workshop ‘Anderstaligen in het MBO: taalactiverende didactiek voor de MBO-docent’ krijg je inzicht in de leerbehoeften van NT2-studenten in het MBO, zodat je gericht weet hoe de Nederlandse taal in je vakgebied te integreren en hoe je studenten kunt ondersteunen en begeleiden.

(Start)datum Tijd Locatie Prijs  
Donderdag 11 april 2019 13:00 - 17:00 Linker Rottekade 292, 3034 CV ROTTERDAM € 109,- Inschrijven
Maandag 13 mei 2019 16:00 - 20:30 Het Wielsem 10, 5231 BW - 's-Hertogenbosch € 109,- Inschrijven

Differentiëren in de NT2-klas

Herken je dit? Je begint je les met een uitleg over een onderwerp en je ziet dat enkele leerlingen al snel niet meer opletten. Sommigen worden onrustig, anderen dwalen af en kijken niet meer naar jou. Hoe zorg je dat jouw leerlingen of cursisten, met verschillende niveaus en achtergronden, toch gemotiveerd aan de slag gaan?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Het belang van woordenschatonderwijs

Als docent vind je het leren van woorden bij taalverwerving ongetwijfeld belangrijk. Een systematische aanpak van het woordenschatonderwijs heeft een positief effect op het vergroten van de woordenschat van je cursisten. Maar welke aanpak werkt dan het beste? Hoeveel woorden en welke woorden moet je jouw cursisten aanleren en welke werkvormen zijn er zoal?

(Start)datum Tijd Locatie Prijs  
Vrijdag 5 april 2019 13:30 - 16:30 Het Wielsem 10, 5231 BW - 's-Hertogenbosch € 109,- Inschrijven

Hoe bereid ik mijn cursist het beste voor op zijn/haar Staatsexamen I en II

Tijdens deze workshop verdiep je je in de inhoud en achtergronden van staatsexamen programma I en II. Hoe bereid je je cursisten het beste voor op deze examens? Welke struikelblokken ondervinden cursisten en op welke criteria worden de examens beoordeeld?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Hoe leer ik Nederlands aan analfabete immigranten

Het is niet makkelijk om op latere leeftijd nog een vreemde taal te leren, en het wordt nog veel lastiger als je niet eens kan lezen of schrijven in je moedertaal. Als je als analfabete immigrant uit een land als Syrië, Marokko, Turkije of Irak hier naar toe bent gekomen en de Nederlandse taal moet leren om een inburgeringscursus te kunnen volgen, dan zie je niet meteen hoe dat gaat lukken.

De docent speelt hierin een belangrijke rol. Maar hoe word je die goede ‘Alfa-docent’? Deze workshop helpt jou hierbij.

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Leesvaardigheid voor zwakke NT2 lezers

Hoe kunnen we lezen makkelijker maken voor de cursist én voor de docent? Na deze interactieve workshop ga je naar je NT2-klas met handvatten en werkvormen waarmee cursisten hun leesvaardigheid gestructureerd verbeteren.

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.


NT2 in het Primair Onderwijs

Veel kinderen op de basisschool groeien op in gezinnen waar een andere taal wordt gesproken dan op school. Dit brengt uitdagingen met zich mee, niet alleen voor het kind, maar ook voor de docent. Op welke manier kun je ervoor zorgen dat dit kind zo goed mogelijk de nieuwe taal leert? Hoe zorg je ervoor dat het kind het beste uit zichzelf kan halen en al zijn/haar talenten kan benutten?

(Start)datum Tijd Locatie Prijs  
Dinsdag 21 mei 2019 16:00 - 20:00 Linker Rottekade 292, 3034 CV ROTTERDAM € 109,- Inschrijven

Bisbee maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteer cookies