Voor sommigen begint het met passie voor taal of lesgeven, voor anderen met een ideaal om mensen te helpen en betekenisvol
werk te doen. 

Jessica Lambooij
Wil je meer weten over het werk als NT2-docent? Neem dan contact met mij op!

Anderstaligen helpen als NT2-docent

Als NT2-docent heb je veel vrijheid en speel je een belangrijke rol in het leven van jouw cursisten. Naast het aanleren van de taal, leer je hen ook over de Nederlandse normen en waarden. Of het om taalonderwijs voor volwassenen, Internationale Schakelklas (ISK) bij de Eerste Opvang Anderstaligen (EOA), Taalklassen in het primair onderwijs, Taal op de werkvloer of onze NT2-vakantieschool gaat: het is een vak apart. Maar wel een vak waarin je als docent echt betekenisvol bent en anderstaligen helpt naar een betere plek in onze maatschappij.

Bij Bisbee hebben we oog voor jou als docent. Door persoonlijke aandacht, coaching en begeleiding helpen wij je bij je persoonlijke ontwikkeling. Ben je op zoek naar betekenisvol werk waar je zelf ook blij van wordt? Kom dan voor Bisbee werken. 

Solliciteer op een van onze NT2-vacatures:

Uren per week
6-24 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300
Uren per week
4-24 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300
Uren per week
9-14 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300
Uren per week
3-12 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300
Uren per week
4-16 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300
Uren per week
8-16 uur
Salaris
€ 3.431 - € 5.078
Uren per week
12-16 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300
Uren per week
4-24 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300
Uren per week
16-32 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300
Uren per week
12-36 uur
Salaris
€ 2.700 - € 4.300

"Ik werk sinds enkele jaren met veel plezier als NT2 docent.  Nog nooit gaf een baan mij zóveel voldoening. De diversiteit aan cursisten, achtergronden en niveaus maakt dat er veel afwisseling is en dat ik scherp moet blijven. Het is mijn taak te zorgen voor een plezierige en veilige leeromgeving en als dat lukt, ben ik in mijn element! 

Bovendien is het werk goed te combineren met mijn privé leven."

Ellen Bloemscheer, docent NT2

Kijk hier naar het verhaal van Ellen!

Bisbee Academie

Anderstalige student bespreekt opdrachten met ISK-docent

Via onze eigen Bisbee Academie kun je allerlei cursussen en trainingen volgen. Ook als je nu nog geen NT2-certificaat hebt, kan je bij Bisbee terecht. Speciaal voor lesbevoegde (en Pabo) docenten hebben wij een NT2-leerwerktraject. Ook NT2-docent worden? Kijk dan bij onze opleidingsmogelijkheden of meld je aan voor een van onze webinars over het NT2-vakgebied op 22 mei of 19 juni. 

Docent in de volwasseneducatie

Verder helpen door (betere) taalbeheersing

Neem contact met ons op!

‘Ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan talentontwikkeling, het helpen van anderstaligen naar een betere plek in onze maatschappij en als mens gezien worden. Daar zet ik mij voor in’. 

 

Lees hier het gehele interview met Marcel.

Marcel Toren, docent NT2

Mogelijkheden in plaats van drempels

NT1 en NT2

Nieuwkomers zijn doorgaans onze taal niet machtig. Zij kunnen via een traject in de volwasseneneducatie de taal leren. Dit zijn de zogenoemde NT2-trajecten (Nederlands als tweede taal).

De volwasseneneducatie heeft ook trajecten voor laaggeletterden (NT1-trajecten).

In ons land zijn ongeveer 1,3 miljoen mensen van zestien jaar of ouder laaggeletterd, ze hebben moeite met lezen en schrijven. Zo’n 250 duizend volwassenen zijn zelfs analfabeet. Zij kunnen in een NT1-traject de Nederlandse taal (beter) leren beheersen. Hierdoor verdwijnen drempels en komen er mogelijkheden voor in de plaats.

NT2 lesopdrachten op schrijfblok

Betekenisvol werk waar je zelf ook blij van wordt

Anderstalige student bespreekt opdrachten met ISK-docent

Ben je op zoek naar betekenisvol werk waar je zelf ook blij van wordt? Kom dan voor Bisbee werken. We helpen je niet alleen aan een mooie baan, we helpen je ook verder. Want bij Bisbee sta je er niet alleen voor:

  • Aandacht voor jou en je persoonlijke wensen
  • Aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling
  • Bij- en nascholing vanuit onze Bisbee Academie
  • Een diversiteit aan projecten en opdrachtgevers

De vele kanten van volwasseneneducatie

Bisbee voert een keur aan onderwijsopdrachten gericht op NT1 en NT2 uit bij ROC's, gemeenten en particuliere instellingen. Je kunt dus als docent vele kanten op. Denk hierbij aan:

  • Alfabetisering
  • Inburgering
  • Staatsexamen
  • Taal op de werkvloer
  • Cursussen in het kader van taal, rekenen en digitale vaardigheden
  • Web-groepen gericht op taalniveauverhoging

Kijk bij onze vacatures om te zien of er voor jou een passende vacature bijzit om aan de slag te gaan in de volwasseneneducatie.

NT2-cursist neemt lesopdrachten door

Internationale Schakelklas (ISK/EOA)

Help jij deuren openen door een goede taalbeheersing?

Neem contact met ons op!

‘Zowel wij als werknemers, als de ISK als opdrachtgever, zijn erg blij met het bedrijf en de expertise.’

Caroline Hilgers-Versantvoort

Docente ISK

Vergroot stap voor stap, les na les, de kans om te slagen in dit land

Nieuwkomers tussen de 12 en 18 jaar die de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen krijgen les in een Internationale Schakelklas (ISK/EOA). Als NT2-docent voor het vak Nederlands verzorg je hier intensieve taallessen, zodat deze leerlingen zo snel mogelijk aansluiting vinden bij het regulier onderwijs. Ook besteed je aandacht aan vakken als Engels, rekenen en maatschappijleer.

Daarnaast neem je je leerlingen mee in Nederlandse normen en waarden én in de leerstrategieën die ons onderwijs vereist. Zo vergroot je, stap voor stap, les na les, de kans voor deze jongeren om in dit nieuwe land te slagen.

Kijk bij onze vacatures voor de mogelijkheden om in een ISK aan de slag te gaan.

Geef jij deze kinderen een goede start?

Aan de slag in Taalklassen in het primair onderwijs!

Neem contact met ons op!

Help anderstalige kinderen door te stromen naar een reguliere klas

In het primair onderwijs krijgen anderstalige leerlingen tussen de 4 en 12 jaar, die de Nederlandse taal niet of niet voldoende beheersen, les in een taalklas, met als doel door te stromen naar een reguliere klas. Als NT2-docent werk je bij deze taalklas met lesmethodes uit het primair onderwijs, maar ook met specifieke NT2-methodes voor kinderen en jongeren.

Kijk bij de vacatures of neem contact met ons op voor de mogelijkheden om te werken een taalklas in het primair onderwijs.

Dankzij Bisbee en de NT2-post HBO opleiding tot gecertificeerd NT2 docent via Bisbee Academie heb ik een onverwachte overstap naar een PO taalklas kunnen maken.

Een "super leuke en leerzame ervaring."

Sandra Sikkes

Docent NT2

Bisbee Academie: ook voor docenten van taalklassen

Uiteraard sta je er niet alleen voor: via onze eigen Bisbee Academie kun je allerlei cursussen en trainingen volgen, bijvoorbeeld hoe je allerlei spelvormen in je taallessen kunt toepassen. Zo blijven je kennis en (pedagogische) vaardigheden op peil en help je deze jonge nieuwkomers te ‘landen’. In Nederland. En in ons reguliere basisonderwijs.

Taal is de verbindende factor op de werkvloer

Laat cursisten groeien als werknemer én mens

Neem contact met ons op!

‘Bij een taal op het werktraject voor anderstaligen gaat het vooral om praktisch taalgebruik. Als docent streef ik ernaar de woorden en zinnen die ik in de klas heb aangeboden en geoefend direct te laten oefenen op de werkvloer. Zo ervaart de cursist al snel dat het (beter) leren van de Nederlandse taal veel voordelen biedt: leuker contact met de collega’s, beter algeheel functioneren met als bonus meer werkplezier.

Net zo belangrijk als het leren van de taal vind ik het aanleren van goede omgangsvormen en het leren begrijpen van de geschreven en ongeschreven regels van het bedrijf. Kennis daarvan versterkt het zelfvertrouwen van de cursist. Gaandeweg zie ik dat cursisten groeien als werknemer en als mens. Dat is fijn om te zien en daar doe ik het voor!’

Connie Nieuwendaal

NT2-docent

Zorg jij voor beter contact op de werkvloer?

Voor werkgevers is het van belang dat alle werknemers in het Nederlands kunnen communiceren en met instructies en veiligheidsvoorschriften om kunnen gaan. Het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid, gericht op de werksituatie van de werknemer, zorgt voor een beter contact op de werkvloer.

Bisbee is gespecialiseerd in het lesgeven aan arbeidsmigranten en de uitvoering van taaltrajecten, waaronder communicatie op de werkvloer.

Kijk bij de vacatures of neem contact met ons op voor meer informatie over het werk als docent op dit gebied.

NT2-cursisten overleggen over Taal op de werkvloer opdrachten

De NT2-vakantieschool: geef jouw vakantie een betekenisvolle invulling

Neem contact met ons op!

Wij hebben de afgelopen 2 jaar samen met Bisbee een zomerschool georganiseerd voor de VO leerlingen uit ons programma. Beide keren leverde Bisbee een sterk docententeam en een goede organisatie van het zomerprogramma. Bisbee is flexibel, denkt graag met je mee en is transparant. We werden in de voorbereidingsfase goed meegenomen door Bisbee, wat voor ons erg prettig was.

Leonie Rosendaal, docent vakantieschool

Vakantie is fun. Maar ook: funest voor het geleerde…

Foto Vakantieschool Assen

We tanken bij, terwijl onze hersenen langzaam leeglopen. Meestal pakken we de draad snel op, vooral als we ons na de vakantie weer op bekend terrein begeven. Voor leerlingen die net bezig zijn iets nieuws en ingewikkelds te leren ligt dat anders. Zeker als het om een moeilijke taal gaat, zoals het Nederlands.

Onderzoek onderstreept dit: veel NT2-leerlingen laten onze taal tijdens de vakantieperiode links liggen, ten faveure van hun eigen taal. Met een fikse terugval als gevolg. Dit betekent na de vakantie extra werk voor de leerlingen én NT2-docenten…

Wil jij een waardevolle combinatie
van vakantie en werk?

Bisbee heeft de perfecte oplossing om de periode tussen ‘Prettige vakantie!’ en ‘Welkom terug!’ zonder terugval te overbruggen: de  NT2-vakantieschool. Het is tegelijkertijd ook de ideale oplossing als je een deel van jouw vakantie een betekenisvolle invulling wilt geven.

Net als bij je reguliere werk als NT2-docent ligt de focus op de taalbeheersing van het Nederlands. Maar er staan ook vakgebieden als wereldoriëntatie, rekenen, Engels, studievaardigheden en sociale vaardigheden (onder meer omgangsvormen en cultuurelementen) op het programma. Uiteraard is er ook volop ruimte voor ontspannende activiteiten. De vakantie is tenslotte fun…

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Zomerschool Gitaar NT2-docent les

Wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!