Heb je ervaring als docent binnen het mbo, maar ben je op zoek naar meer flexibiliteit, kom dan als examinator bij Bisbee werken!

Frank Nijboer
Ben je benieuwd naar het werk als examinator? Neem dan contact met mij op!

We horen graag van je!

Ben jij een ervaren docent Nederlands, Engels of Duits die een passie heeft voor taal en zowel mondelinge als schriftelijke examens op een professionele wijze kan afnemen en/of beoordelen. Het betreft de examinering op locatie of online van studenten in het middelbaar beroepsonderwijs of het voortgezet onderwijs.

Daarnaast bieden wij de mbo-onderwijsinstellingen ook onze examentrainingen aan. Middels professionele examentrainingen voor taal en rekenen bereiden onze examenspecialisten de examenkandidaten voor op de instellings- en centrale examens. Tevens zorgen onze specialisten er voor dat de studenten met meer zelfvertrouwen het examen in gaan.

Bisbee zoekt ervaren docenten die bij ons aan de slag willen als examinator. Een mooie baan met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden en volop ontwikkelingsmogelijkheden. Want via onze eigen Bisbee Academie kun je relevante trainingen en cursussen volgen en met collega’s sparren.

Hier zijn onze openstaande vacatures!

Uren per week
2-32 uur
Salaris
€ 3.400 - € 3.690
Uren per week
2-32 uur
Salaris
€ 3.400 - € 3.690

'Bisbee biedt een examinator een balans tussen vrijheid en vastigheid. Het is variatie en voldoening ineen.'

Bernadet de Keyzer

Examinator

Werken als examinator

Til met toetsing en beoordeling het onderwijs naar een hoger niveau

Neem contact met ons op!

‘Als examinator bij Bisbee komen we op de leukste plaatsen. Elke dag is anders. Hoe ziet onze werkomgeving er vandaag uit? Zitten we in een vergaderruimte of in een praktijklokaal? Hoe ziet het rooster eruit? Het is altijd een verrassing! Daarom starten we de dag steevast met een kennismaking met de verantwoordelijke docent en een overleg over de examens van die dag. Daarna kan het echte examineren beginnen. Dit doen we met twee examinatoren conform het 4-ogen-principe.

Vaak hebben we te maken met nerveuze kandidaten. Het is altijd een kunst om te proberen de kandidaten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen, zodat ze optimaal kunnen presteren. Als het examen is afgerond overleggen we om het examen te beoordelen. Als dat gedaan is zijn we klaar voor de volgende kandidaat.

Het geeft altijd een fijn gevoel als aan het einde van dag blijkt dat we alle kandidaten een voldoende hebben kunnen geven. Als alle examens van die dag erop zitten volgt er een afsluitend overleg met de verantwoordelijke docent en worden alle papieren ingeleverd. Klaar voor een volgende dag vol verrassingen!’

Examinator Anke van der Linden

Examinator: betekenisvol en afwisselend werk

De examinatoren werken bij Toetsing & Examinering, het onafhankelijke toetsingsbureau van Bisbee. Samen met ruim 200 examinatoren en vakdocenten helpen zij voor de vakken Nederlands, Duits, Engels en Rekenen vele mbo-instellingen en vo-scholen om de examendruk aanzienlijk te verlichten en de kwaliteit gezamenlijk te verbeteren.

Het is betekenisvol en afwisselend werk in meerdere opzichten: je hebt meerdere werkplekken en bent thuis in verschillende toetsen.

Wil je ook werken als examinator? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Er zijn verschillende vacatures, ook bij jou in de regio. Reageer ook als je nog geen gecertificeerde examinator bent.

Bisbee heeft namelijk een eigen Bisbee Academie, waar je relevante trainingen en cursussen kunt volgen en met collega’s kunt sparren.

Meer weten over het werk van een examinator? Lees dan de blog van examinator Jelita Jansma.

Thuis in verschillende toetsen

Bekwaam in meerdere methodes dankzij de Bisbee Academie

Neem contact met ons op!

‘Ik werk nu een aantal jaar als examinator bij Bisbee. In die periode ben ik behoorlijk allround geworden. Ik had al veel ervaring met de bekende TOA-toetsen. Op de mbo-school waar ik langere tijd heb gewerkt nam ik die bij eerstejaars af voor het vak Nederlands. Inmiddels kan ik met meerdere toetsen uit de voeten, mede dankzij de cursussen van de Bisbee Academie. Door met meerdere toetsen te werken, is het voor mij ook gemakkelijker om te werken met toetsen die door scholen in eigen beheer zijn ontwikkeld. Die diversiteit maakt mijn werk natuurlijk nog afwisselender!’

Sara, examinator Nederlands

Altijd vakkundig en adequaat toetsen

Als Examinator bij Bisbee neem je allerlei examens af. De TOA-toetsen zijn de meest voorkomende, maar je krijgt ook te maken met de toetsen van bijvoorbeeld uitgeverij Deviant of Malmberg (Taalblokken). Die diversiteit op het gebied van de toetsen is voor jou geen enkel probleem, want we helpen je volop bij het up-to-date houden van je kennis en vaardigheden. Samen met partners, zoals Bureau ICE, geven we in onze eigen Bisbee Academie regelmatig trainingen voor examinatoren- en beoordelaars Nederlands, Duits, Engels en Rekenen. Zo kun je altijd op een vakkundige en adequate manier toetsen afnemen en beoordelen.

Een mbo-student neemt een online toets af

Toetsing en beoordeling bij Bisbee Toetsing & Examinering

Altijd verzekerd van kwaliteit

Neem contact met ons op!

We helpen je niet alleen aan een baan,
we helpen je ook verder

Het examineren en het beoordelen van examens moet secuur gebeuren. Bisbee heeft daarom een aantal onderwijsconsultants in dienst. Onze consultants wonen met enige regelmaat examens bij en nemen steekproeven, waarbij zij examens herbeoordelen. Hierdoor kunnen ze je adequaat coachen en helpen bij je professionalisering. Verder organiseren we periodieke bijeenkomsten en kalibreersessies.

Bij Bisbee helpen we je immers niet alleen aan een baan, we helpen je ook om je te ontwikkelen en te groeien.

We nodigen je altijd uit om te kijken naar onze vacatures of om contact met ons op te nemen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Workshop Bisbee Academie voor assessoren

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op!