Bewegend Leren; lesmethoden die de hersenen prikkelen

Over deze cursus

Waarom is bewegend leren zoveel effectiever dan een uur in de schoolbanken zitten? Welke bewegende vormen kan een docent inzetten? Hoe evalueer ik mijn lessen op een sprankelende manier zodat er waardevolle feedback komt?

Veel leerlingen vinden het na 20 minuten in de les lastig om zich nog goed te concentreren. Ook als de lesstof heel boeiend is. Hoe komt dat? En hoe help je studenten met allerlei achtergronden om moeilijke stof op een eenvoudige manier te onthouden? In deze online (Zoom) workshop ervaar je verschillende technieken waarmee je de hersenen van je leerlingen kunt blijven prikkelen, bijvoorbeeld door muziek, jongleren of dansen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe maak je een voorstelronde boeiend?
  • Waarom is bewegend leren veel effectiever dan een uur in een schoolbank of trainingslokaal op een stoel zitten.
  • Welke bewegende vormen kan je als docent zoal inzetten?
  • Werkvormen voor in de eigen klas (a.d.h.v. praktijksituaties).
  • Hoe evalueer je je lessen met inventieve bewegende technieken zodat er waardevolle feedback komt?

Voor wie?

Deze online workshop is voor iedere docent die door middel van bewegend leren de hersenen van leerlingen wil blijven prikkelen zodat zij zich kunnen blijven concentreren en ook moeilijke stof kunnen onthouden.

De trainer:

Na het bestuderen van enkele klassieke talen besloot Stefan in 2003 om Arabisch te gaan leren. Na enkele jaren werd hij, als vrijwilliger, gevraagd om ook aan andere Nederlanders Arabisch taalonderwijs te gaan geven. Om dit effectief te kunnen doen volgde hij de opleiding "Second Language Acquisition Methodology" via het Canadian Institute of English. De technieken die hij daar leerde om via "Bewegend Leren" lesstof op een zeer aansprekende manier te presenteren is hij in de jaren daarna verder gaan uitbouwen. Hij kwam namelijk tot de ontdekking dat "Bewegend Leren" in vrijwel iedere onderwijstak de educatie naar een hoger niveau kan brengen. Inmiddels geeft hij, als beroepsdocent, zowel Nederlands als Arabisch taalles, veiligheids- en logistieke trainingen in het Arabisch en Nederlands en helpt hij andere docenten om hun lessen zo aansprekend en effectief mogelijk in te richten.

Wanneer en waar?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.