Creatief schrijven voor NT2 en NT1

Zoom-sessie
Woensdag 26 mei

Over deze cursus

Kun je creatief schrijven met je cursisten? Ja! Met de juiste tools en tips zet je iedereen – ongeacht het niveau – aan tot schrijven. En nee, dat hoeft geen hele les in beslag te nemen. Het gaat er vooral om het taalplezier te bevorderen. En dat kan al met een simpele schrijfoefening. In deze masterclass krijg je uitleg over de regels voor creatief schrijven en ga je zelf aan de slag met een aantal werkvormen. Zo leer je hoe je met cursisten tot een korte tekst kunt komen. Bijvoorbeeld door woorden te prikken. Of hoe je aan de hand van je zintuigen een kort verrassend gedicht kunt schrijven. We nemen je stap-voor-stap mee, van de voorbereiding tot en met de uitvoering.  

In de training is er ook aandacht voor differentiatie door variatie en uitdaging. Ontdek hoe creatief schrijven kan bijdragen aan de woordenschat en het taalplezier van je deelnemers. Want reken maar dat ze na afloop steevast trots zijn op het resultaat! Na afloop krijg je de werkvormen per mail, zodat je direct met je eigen groep creatief kunt schrijven.

Annemarie en Trea zijn ook auteur van: NT2-cahier Creatief schrijven: 20 keer spelen met taal voor beginners en gevorderden.

Plaats en datum

Dagen:Woensdag 26 mei 2021 - 14:30 tot 16:30
Maandag 11 oktober 2021 - 15:00 tot 17:00
Locatie:Zoom-sessie
Prijs:€ 49,-

Schrijf je in voor deze cursus

Dit cursusevent heeft reeds plaatsgevonden. Houd de cursuspagina in de gaten voor nieuwe data.