Digitale werkvormen buiten het klaslokaal

Over deze cursus

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de digitale werkvormen die een welkome aanvulling zijn op het NT2 werkveld. Er wordt gekeken hoe men deze digitale middelen op een effectieve en betekenisvolle manier in kan zetten in de praktijk en buiten de lessen om.

Doelen en opbrengsten van de workshop

  • De docenten maken kennis met een aantal webtools die zij buiten het lokaal kunnen laten gebruiken met als doel het aanleren van de taal in een contextrijke situatie.
  • De docenten hebben ideeën gekregen over locaties buiten de schoolsetting die geschikt zijn voor de opdrachten en zij hebben deze taalrijke context gekoppeld aan de leerdoelen.
  • De docenten weten wat er praktisch komt kijken bij het gebruik van de webtools in buitenschoolse situaties en welke voorbereidende activiteiten er nodig zijn om deze opdrachten te laten slagen.
  • De docenten hebben ideeën gekregen over hoe zij na afloop van de opdracht samen met de taalleerders kunnen reflecteren op de opbrengsten en hoe zij de vooruitgang binnen het taalleerproces kunnen monitoren.

De trainer

De workshop wordt verzorgd door Masja die ruim 17 jaar ervaring als docente Frans heeft opgedaan en daarna als onderwijsadviseur werkzaam is geweest. Op dit moment is Masja actief met haar eigen onderneming en richt zij zich, naast taal specifieke trainingen, onder andere op onderwerpen zoals ICT en leren, differentiëren, coaching en examentrainingen. 

Wanneer en waar?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke maand de Bisbee Flexonderwijs nieuwsbrief.