Leesvaardigheid voor zwakke NT2 lezers

Over deze cursus

Veel inburgeringscursisten vinden het leesexamen op A2 erg moeilijk. Ze hebben meerdere pogingen nodig om het te halen, sommige vinden het zo moeilijk dat ze door het examen Lezen hun inburgering niet succesvol kunnen afronden. Proberen te slagen voor het examen is zowel voor de cursisten als voor de docent soms een frustrerende bezigheid.

Lezen gebeurt in het hoofd van de cursist en is voor veel docenten een moeilijke vaardigheid om aan te werken. 

Je krijgt tijdens de workshop antwoord op de drie volgende vragen.

  1. waarom is lezen hard werken?
  2. waarom is lezen voor laagopgeleide NT2’ers moeilijk?​
  3. hoe kunnen we lezen makkelijker maken voor de cursist én voor de docent?

Voor wie?
Deze workshop is voor alle docenten NT2 die willen werken aan de leesvaardigheid van hun cursisten. Na deze interactieve workshop heb je handvatten en werkvormen waarmee jouw cursisten hun leesvaardigheid gestructureerd verbeteren.

De trainers
Ellis heeft een jarenlange ervaring in het NT2 werkveld. Naast het geven van trainingen aan allerlei doelgroepen (van hoog- tot laagopgeleiden) heeft Ellis samen met een collega de CP-trainer, de CP-starter en de CP-Hometrainer ontwikkeld. Daarnaast heeft zij de Grammaticatrainer (nu bekend onder Klare Taal online) ontworpen. Naast het verzorgen van NT2 lessen is zij tevens opleider aan de docenten NT2 opleiding van de HU.

Sandy is een ervaren NT2 docent. Zij houdt zich met allerlei onderdelen van het NT2 werkveld bezig, van lesstofontwikkeling tot het lesgeven zelf. Zij is assessor van de beroepsvereniging voor het certificeren van docenten NT2, ONA examinator en beoordelaar van het spreek- en schrijfexamen. Ook Sandy is opleider aan de docenten NT2 opleiding van de HU.

Wanneer en waar?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke maand de Bisbee Flexonderwijs nieuwsbrief.