Theater NT2

Het Wielsem 10, 5231 BW - 's-Hertogenbosch
Vrijdag 24 januari

Over deze cursus

In de workshop Theater NT2 oefen je met andere beginnende en gevorderde NT2-docenten om op een speelse manier met cursisten aan spreekvaardigheid te werken. Als deelnemer ga je zelf aan de slag met taalspellen, theaterelementen en improvisatieopdrachten. We geven je handvatten voor het creëren van spel- en leersituaties in lessen, waardoor jouw NT2-cursisten met veel plezier hun spreekvaardigheid kunnen vergroten.

Je gaat zelf aan de slag met taalspellen, theaterelementen en improvisatieopdrachten en doete inspiratie en ideeën op voor activerende werkvormen. Je zal zelf aan den lijve de meerwaarde ervaren van het (letterlijk en figuurlijk) in beweging zijn tijdens het leren van een taal en van het samenwerken met andere deelnemers. Tevens geven wij je handvatten voor het creëren van spel- en leersituaties in je eigen lessen, waardoor NT2 cursisten met veel plezier hun spreekvaardigheid kunnen vergroten. Zo kan ook op een speelse manier geoefend worden voor het eindexamen.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor beginnende én ervaren NT2 docenten.

De trainer
Als docent NT2 op een Internationale Schakel Klas begon Marjolein te experimenteren met verschillende werkvormen. Inmiddels is zij werkzaam als docent drama in combinatie met NT2. Daarnaast wordt ze regelmatig ingeschakeld door bibliotheken, buurthuizen en NT2 taalaanbieders om laagdrempelige workshops te geven aan NT2 cursisten. In deze workshops wordt Nederlands spreken, theater en presenteren gecombineerd. Cursisten worden gesterkt in hun zelfvertrouwen door plezier en succeservaringen op te doen.

Marjolein is gecertificeerd NT2 docent voor de ISK, heeft Nederlands en Theaterwetenschap gestudeerd en vele aanvullende scholing op het gebied van theater gedaan.

Plaats en datum

Datum:Vrijdag 24 januari 2020
Tijd:14:00 - 17:00
Locatie:Het Wielsem 10, 5231 BW - 's-Hertogenbosch
Prijs:€ 139,-

Schrijf je in voor deze cursus

Dit cursusevent heeft reeds plaatsgevonden. Houd de cursuspagina in de gaten voor nieuwe data.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke maand de Bisbee Flexonderwijs nieuwsbrief.