E-coaching

Wil jij aan de slag met jouw leervragen, jouw ontwikkeling? Meld je dan aan voor ons E-coachingstraject!

E-coaching

Bisbee Waalwijk-167-LR.jpg

Iedere docent is anders. Als docent hebben we dezelfde missie, maar we zijn allemaal uniek in het uitvoeren hiervan. We hebben onze sterke punten, maar ook onze valkuilen.

Als docent sta je voor je eigen groep en ben jij de leider van het leerproces. Maar soms zul je je afvragen: doe ik het wel goed? Zou ik deze groep of deze cursist niet anders moeten benaderen? Hoe komt het toch dat deze situatie zoveel energie vraagt?

Je kunt als docent soms (te) lang met vragen of probleemsituaties blijven lopen, omdat je op je eigen ‘eilandje’ werkt.

E-coaching kan jou helpen om aan de slag te gaan met jouw leervraag, met jouw ontwikkeling.

E-coaching is een vorm van blended learning die op een natuurlijke wijze het 'leven lang ontwikkelen ondersteunt. Het leren sluit aan bij je eigen werkgerelateerde leervragen en is gelinkt aan competenties en beroepsprofielen. Via E-coaching kun je je een leven lang ontwikkelen. Je gaat online aan de slag met interessante vragen en uitdagende stellingen, die jou een helder beeld geven van jouw situatie.

Hoe ziet het E-coachingstraject eruit?

De deelnemers ontmoeten elkaar eerst ‘live’. In deze face-to-face bijeenkomst worden o.a. intervisie groepjes gevormd. Het is bewezen dat mensen online meer en gemakkelijker met elkaar in contact treden als ze elkaar ook offline hebben ontmoet. In het online coaching programma wordt individueel jouw werkgerelateerde leervraag onderzocht. myInsightOut is een online programma dat gebaseerd is op de wetenschappelijke coaching methode ZKM. Als deelnemer maak je samen met de coach je ‘next step of learning’ inzichtelijk in een concrete vertaling naar jouw leren op de werkplek. Wat ga je oefenen? Wie ga je daarbij betrekken? Hoe ga je dat oefenen?

Na een nieuwe online coaching ronde volgt online intervisie. Samen met de andere deelnemers onderzoek je jouw leervragen verder. Peer coaching en peer feedback vinden plaats. Afspraken om elkaar te ondersteunen in het leerproces op het werk worden gemaakt. Literatuurtips worden gegeven en het geleerde wordt bekeken in het kader van je professionele ontwikkeling. In principe is hier alleen in het begin op verzoek van de deelnemers een coach bij betrokken, de cyclus stimuleert zoveel mogelijk de inzet van collegiale ondersteuning.

Bisbee Waalwijk-339-LR.jpg

Tijdsinvestering

Bisbee Waalwijk-360-LR.jpg

Wil je ook meedoen met ons E-coachingsproject? Houd dan rekening met de volgende tijdsinvestering:

  • face-to-face bijeenkomst: 2 uur
  • thuis (of op het werk) aan de slag met het e-coachingsprogramma: hier kun je zelf invulling aan geven. Je kunt er zo vaak mee werken als je wil. Het programma is online voor jou beschikbaar
  • een individueel gesprek met een coach (via Skype of telefoon): een uur
  • een intervisiebijeenkomst (via Skype): een uur
  • een afrondend gesprek met een coach (via skype of telefoon): een uur

 De bovenstaande tijdsinvestering zal binnen een periode van zes weken plaatsvinden.

 

 

Aanmelden of meer weten?

Wil je meer weten over ons E-coachingstraject of je direct aanmelden?

Neem dan contact op met Mariska Weijers, Coach en trainer van (taal)docenten en assessoren bij Bisbee Flexonderwijs via 06 - 10 57 77 70 of m.weijers@bisbee.nl 

Deze E-coachingscyclus is tot stand gekomen in coproductie met my Insight Out (Margreet Poulie en Mirjam Zoestbergen) en de Ontwikkel Cyclus (Erica van der Heide en Mirjam Zoestbergen). 

Bisbee maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteer cookies