Bisbee staat voor een toekomst met onderwijs voor docenten. Daarom starten wij in november een speciaal ISK/NT2-scholingstraject. 

Wat ga je doen?

Heb jij een lesbevoegdheid en wil jij je onderwijservaring verbreden? Wil je graag werken met een nieuwe doelgroep? Of heb je behoefte aan een switch binnen het onderwijsveld?  

Met een speciaal ISK/NT2-scholingstraject stomen wij je klaar voor werken met anderstalige jongeren in een Internationale Schakelklas (ISK).   

Waarschijnlijk ben je momenteel als docent of leerkracht aan het werk, maar zou je graag ervaring willen opdoen met een andere doelgroep. Werken met anderstalige jongeren op een ISK zou een nieuwe stap in jouw carrière kunnen zijn. Want wat is er mooier dan deze jongeren de Nederlandse taal bijbrengen, zodat ze succesvol hun weg kunnen vinden in onze maatschappij? 

Nederlands als tweede taal

Als je niet eerder NT2 (Nederlands als tweede taal) onderwijs hebt gegeven, is dat best een uitdaging. Je vraagt je wellicht af of dat wel mogelijk is, zonder specifieke NT2-kennis en ervaring. Wij helpen je door middel van een passend ISK/NT2-scholingstraject, dat speciaal is toegespitst op het ISK-onderwijs. 

Zo word je in een kort en praktisch traject klaargestoomd om de overstap te kunnen maken. Ook als je nu nog een (vaste) parttime baan hebt, is dit scholingstraject de ideale manier om nieuwe kennis op te doen en je zo voor te bereiden op een overstap naar het ISK-onderwijs.   

Bisbee werkt samen met erkende opleiders. Samen met een onafhankelijke onderwijsinstelling hebben we een nieuw scholingstraject ontwikkeld bestaande uit tien theoriesessies over NT2-onderwijs aan een jongerendoelgroep en twee intervisiebijeenkomsten. Tijdens het traject loop je 1 dag in de week stage (onbetaald) op een ISK om opdrachten vanuit de lessen uit te voeren en de opgedane kennis in de praktijk uit te voeren. 

Een onafhankelijke onderwijsinstelling zorgt samen met Bisbee voor het inhoudelijke programma. Bisbee regelt daarnaast een ISK-ervaringsplek bij een Bisbee opdrachtgever en biedt coaching en begeleiding aan.

Bisbee kijkt samen met jou naar de mogelijkheden om door te stromen naar betaald werk bij Bisbee opdrachtgevers in het ISK-werkveld. 

Ik heb interesse!

Wie zoeken wij?

Dit leer- en werktraject is bedoeld voor docenten:  

  • Met een eerstegraads of tweedegraads lesbevoegdheid.
  • Met een pabo-diploma.
  • Die ervaring hebben in het reguliere onderwijs, en graag met de ISK-doelgroep willen werken.
  • Die nog geen of nauwelijks kennis hebben van NT2.
  • Die tenminste twee, bij voorkeur drie dagen per week beschikbaar zijn voor studie/stage en/of werk.

Wanneer je al elders in het onderwijs werkzaam bent of werkt via Bisbee, en je bent flexibel dan kun je deelnemen aan het traject.  

Na afronding van dit leer- en werktraject bepaal jij wanneer je beschikbaar bent, zodat je werk en privé makkelijker kunt combineren. 

Interesse en meer weten?

Neem dan contact met ons op!