Bisbee is de kweekvijver van docenten in het onderwijs en staat voor een toekomst met onderwijs voor docenten. Daarom starten wij in september weer met een nieuw leer- en werktraject tot gecertificeerd NT2-docent.

Wendy Hehemann
Interesse in het NT2-traject? Ik ga graag met je in gesprek om je mogelijkheden te bespreken.

Nederlands als tweede taal

Samen met de Vrije Universiteit in Amsterdam helpen we enthousiaste docenten, die hun reeds opgedane onderwijservaring willen verbreden, met de switch naar het NT2-onderwijs. In september 2023 starten wij weer met dit speciale maatwerk NT2-leerwerktraject.

De opleiding vindt plaats in de vorm van groepsbijeenkomsten van één dagdeel per maand. De lesbijeenkomsten worden bij de Vrije Universiteit in Amsterdam gehouden. De opleiding bestaat uit een voorlichtingsbijeenkomst en meerdere lesbijeenkomsten. De opleiding wordt afgesloten met een assessment.

Met de lesbijeenkomsten, het praktijkgedeelte, stage en de zelfstudie is een studielast gemoeid van 500 uur. Het doel is dat je voor Bisbee betaald aan het werk gaat, dat kan in sommige gevallen al tijdens je stageperiode. 

Alle informatie over het NT2-leer- werktraject vind je via onderstaande Brochure knop. 

Bekijk de brochure van de lopende opleiding

Wat ga je doen?

Volwasseneneducatie student schrijft opdrachten uit op flipover

De lessen worden gegeven door docenten van een erkende en gecertificeerde NT2-opleider. Gedurende het gehele traject heb je een vast aanspreekpunt binnen Bisbee. Wij zorgen voor een stageplaats bij jou in de regio en bieden je begeleiding aan tijdens je stage en bij het vormen van het portfolio t.b.v. het assessment.

We hebben een groot netwerk in het NT2-werkveld waar je gebruik van kunt maken. Maak bovendien gebruik van onze gunstige terugverdienregeling van de opleidingskosten!

Ben jij in het bezit van een lesbevoegdheid, kun je goed omgaan met niveauverschillen en ben je het gewend om gedifferentieerd te werken? Vind jij het een uitdaging om les te geven aan jongeren en volwassenen die soms traumatische ervaringen hebben opgedaan en die moeten wennen aan het leven in Nederland en het Nederlandse onderwijs? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het werk als NT2-docent

Zo ziet het leer- en werktraject eruit: 

  • Een leer- en werktraject, waarbij je lessen volgt en daarnaast stageloopt of werkt op een NT2-werkplek.
  • Het theoretische gedeelte bestaat uit ongeveer 16 bijeenkomsten van 4 uur. De lessen vinden op dit moment plaats in Amsterdam. 
  • Je loopt 1 dag per week (onbetaald) stage bij een NT2-opdrachtgever van Bisbee of, indien mogelijk, een NT2-werkplek die als stage kan dienen. Wij regelen een stageplaats voor jou. 
  • Je krijgt van ons coaching en begeleiding tijdens de stage en het scholingstraject. 
  • De kosten voor het NT2-leer- en werktraject bedragen € 2.950,-. Deze betaal je zelf, maar je kan gebruik maken van onze terugbetaalregeling, waardoor je jouw scholingskosten terug kunt verdienen. 

“Enkele jaren geleden heb ik het NT2-leer- en werktraject via Bisbee gedaan en werk sindsdien met veel plezier als gecertificeerd NT2-docent voor Bisbee.

Nog nooit gaf een baan mij zóveel voldoening. De diversiteit aan cursisten, achtergronden en niveaus maakt dat er veel afwisseling is en dat ik scherp moet blijven. Het is mijn taak te zorgen voor een plezierige en veilige leeromgeving en als dat lukt, ben ik in mijn element!

Ik ben blij met de studie- en ontwikkelingsmogelijkheden die Bisbee biedt. Bovendien zorgt Bisbee er voor dat ik tot nu toe les kan geven binnen de volwasseneneducatie."

Ellen van Donk (1)

Ellen Bloemscheer

Docent NT2

Wie zoeken wij?

Dit leer- en werktraject is bedoeld voor docenten met:  

  • een Pabo-diploma of een relevante eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid, bij voorkeur Nederlands of een andere taal;
  • aantoonbare ervaring in het onderwijs, bij voorkeur met jongeren en of volwassenen;
  • aantoonbare affiniteit met de doelgroep anderstaligen;
  • vanaf de start van de opleiding beschikbaar voor minimaal 2 dagen per week (vrijdag lesdag of zelfstudie en 1 andere dag voor stage);
  • in staat om de opleidingskosten van € 2.950,- bij aanvang te voldoen. Je kunt de scholingskosten terugverdienen door voor Bisbee aan de slag te gaan.

Na afronding van dit leer- en werktraject bepaal jij wanneer je beschikbaar bent, zodat je werk en privé makkelijker kunt combineren.

Vragen? Stuur ons een bericht!