Wil jij jouw didactische skills en kennis van de Nederlandse taal inzetten om nieuwkomers te helpen? Als docent Nederlands als tweede taal (NT2) geef je les aan anderstaligen. Van jongeren in een Internationale Schakelklas (ISK) tot volwassenen in een inburgeringstraject; via de leerwerktrajecten van Bisbee leer je hoe je hen het onderwijs geeft dat ze verdienen. 

Wendy Hehemann
Interesse in een van onze leerwerktrajecten?

Hoe word je NT2-docent?

Elk NT2-niveau kent zijn eigen voorwaarden waar een docent aan moet voldoen. Zo is binnen de taalklas, de ISK en volwasseneneducatie een lesbevoegdheid of pabo-diploma een eis en een NT2-certficering een pré. Binnen de inburgering is juist een NT2-certificering vaak een eis en een lesbevoegdheid een pre. Lees meer over de vereisten per niveau. 

Door het volgen van een van onze leerwerktrajecten haal je je NT2-certificering. Ook leer je omgaan met de uitdagingen die lesgeven aan deze doelgroep met zich meebrengt.

Hoe is het om de overstap te maken naar het NT2-onderwijs en de ISK? Bekijk de video hiernaast. 

NT2-docent worden met een leerwerktraject

Werken in de volwasseneneducatie

In september 2024 starten we, in samenwerking met de Radboud Universiteit, een leerwerktraject om in de volwasseneneducatie en inburgering aan de slag te gaan. 

Locatie van de lessen: Den Bosch
Lesdag: vrijdag
Lesbevoegdheid of pabo-diploma: vereist voor toelating 

Bij beide trajecten zoeken we een werk-/stageplek in jouw regio.

Werken in de Internationale Schakelklas

In oktober starten we ook met een leerwerktraject speciaal voor de Internationale Schakelklas. Dit doen we in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. 

Locatie van de lessen: Amsterdam
Lesdag: woensdag
Lesbevoegdheid of pabo-diploma: Pré, mogelijkheid om in september met een plus-traject te starten als je dit nog niet hebt. 

 

De voordelen van onze NT2-leerwerktrajecten

  • Bisbee betaalt jouw opleiding.
  • Via een van onze opleidingspartners krijg je een erkende post-hbo opleiding.
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een landelijk erkend NT2-certificaat.
  • Toegang tot bijna alle scholen waar Bisbee mee samenwerkt die NT2-onderwijs aanbieden.
  • Aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Twijfel je nog? Woon ons webinar bij!

Wil jij meer informatie over de leerwerktrajecten en het NT2-vakgebied? Meld je aan voor een van onze webinars op woensdag 19 juni. Naast inhoudelijke uitleg, hebben we twee Bisbee-docenten gevraagd om hun ervaringen te delen. Zo krijg jij een mooi beeld van het vakgebied en het plezier van lesgeven als NT2-docent.

Meld je aan

Docent Marjolein over haar werk

“Na jarenlang in het basisonderwijs te hebben gewerkt, was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde mijn plezier in het lesgeven weer terugkrijgen en dat is gelukt! De leerlingen op de ISK zijn enthousiast en gemotiveerd om de taal te leren. Als mentor leer je ze niet alleen de taal, maar ben je ook een aanspreekpunt voor de leerlingen als er problemen zijn waar ze tegenaan lopen. Vaak gaan de dingen in het land van herkomst heel anders dan hier en daar help je hen dan bij. Via Bisbee heb ik de ISK-opleiding gevolgd. Hierdoor heb ik nog beter inzicht gekregen in wat leerlingen nodig hebben als ze een nieuwe taal moeten leren.”

Marjolein

Docent NT2 op een ISK

Er zijn al meer dan 300 docenten gecertificeerd via onze leerwerktrajecten! Ben jij de volgende?