NT2 opleidingstraject Bisbee

Schrijf je nu in en leer lesgeven aan anderstaligen met onze opleiding tot gecertificeerd docent NT2!

Wat houdt het traject in?

Bisbee1.jpg

Het doceren van Nederlands als tweede taal (NT2) is een vak apart. Om je te kunnen onderscheiden op kwaliteit en te kunnen voldoen aan de eisen van Blik op werk, de keurmerkinstantie voor inburgeringsinstituten, is het hebben van een certificering als NT2 docent onmisbaar. 

Daarom verzorgen wij, in samenwerking met Radboud in'to Languages, een opleidingstraject tot 'startbekwaam gecertificeerd docent NT2', met toeleiding naar stage en begeleiding tijdens het gehele traject. Het doel van dit traject is om praktische werkervaring op te doen in het lesgeven aan anderstalige volwassenen en/of jongeren en je te certificeren tot docent NT2. Na het behalen van de opleiding ontvang je het door de beroepsvereniging voor NT2-docenten (www.bvnt2.org) en Blik op Werk (www.blikopwerk.nl) erkende certificaat tot docent NT2. Hiermee heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. 

De opleiding vindt plaats in de vorm van groepsbijeenkomsten van één dagdeel per twee weken op locatie in regio Utrecht. De opleiding start 5 april 2019 met 14 lesbijeenkomsten tot het einde van het jaar. Wij leiden je toe naar stage en eventueel betaald werk bij jou in de regio. Daarnaast nemen het praktijkgedeelte en de zelfstudie een belangrijke plaats in. 

Waarom het opleidingstraject via Bisbee Flexonderwijs? 
De lessen worden gegeven door docenten van Radboud in'to Languages die beschikken over veel ervaring in het NT2 vakgebied. Daarnaast wijzen wij je een vast contactpersoon toe die tijdens het gehele traject jouw aanspreekpunt zal zijn. We leiden je toe naar stage bij jou in de regio en bieden je begeleiding bij het vormen van het portfolio t.b.v. het assessment. Wij hebben een groot netwerk in het NT2 werkveld waar je gebruik van kunt maken. 

Ben jij in het bezit van een lesbevoegdheid, kun je goed omgaan met niveauverschillen en ben je gewend om gedifferentieerd te werken? Ben jij daarnaast in staat om les te geven aan jongeren en volwassenen die soms traumatische ervaringen hebben opgedaan en die moeten wennen aan het leven in Nederland en het Nederlandse onderwijs. Dan zijn we op zoek naar jou! 

Schrijf je snel in voor één van de opleidingsplekken!

 

De voorwaarden

Voor wie is dit traject?

Docenten die aan onderstaande eisen voldoen komen in aanmerking voor het opleidingstraject tot docent NT2:

  • een Pabo-diploma of een relevante eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid, bij voorkeur Nederlands
  • aantoonbare ervaring in het onderwijs, bij voorkeur met jongeren en volwassenen
  • aantoonbare affiniteit met de doelgroep anderstaligen
  • vanaf start van de opleiding beschikbaar voor minimaal 3 dagen per week
  • in staat om de opleidingskosten van € 2975,- bij aanvang te voldoen. Bisbee biedt een zeer aantrekkelijke financiële regeling aan om deze kosten binnen een redelijke tijd (ten dele) terug te verdienen

Wat bieden wij?

  • een helder en overzichtelijk scholingsovereenkomst
  • begeleiding tijdens het gehele traject en continuïteit in contact; tijdens de opleiding is er een vast aanspreekpunt
  • gebruik maken van het uitgebreide netwerk van Bisbee voor de inzet naar betaald werk
  • een zeer aantrekkelijke financiële regeling om een deel van de opleidingskosten binnen redelijke tijd terug te verdienen
Bisbee Waalwijk-544-LR.jpg

Meer informatie of direct solliciteren?

Bisbee Waalwijk-360-LR.jpg

Wil je meer inhoudelijke informatie over de NT2 opleidingstrajecten via Bisbee? Volg dan gratis één van onze webinars. Een webinar is een online presentatie die je na aanmelding vanuit huis kunt volgen op je laptop of pc.

Tijdens dit webinar vertellen wij je wat het NT2 opleidingstraject inhoudt, wat de mogelijkheden zijn en wat het van jou vraagt. Wij verzorgen het opleidingstraject tot NT2 docent in samenwerking met met een door de beroepsvereniging voor NT2-docenten (www.bvnt2.org) en Blik op Werk (www.blikopwerk.nl) aangemerkte erkende lerarenopleiding binnen het werkveld.

Na aanmelding kun je het webinar live volgen of terugkijken wanneer het jou uitkomt. Je ontvangt hiervoor na de uitzending een e-mail met de link. 

Aanmelden voor dit webinar kan via deze link: Gratis Webinar 

Wil je direct solliciteren naar een plek in ons opleidingstraject? Klik dan door naar de vacature.

Bisbee maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteer cookies