Communicatietechniek in een examensituatie

Het Wielsem 10, 5231 BW - 's-Hertogenbosch
Dinsdag 11 oktober

Over deze cursus

Tijdens de workshop ‘Expert in examencommunicatie’ maken de deelnemers in vogelvlucht kennis met de meest gangbare communicatietheorieën en -methodieken. De trainer zoekt samen met de deelnemers de randjes op als het gaat om ‘special needs’. Hierdoor wordt ervaren hoe het is om een gesprek in een examensituatie zó te sturen, dat de spanning zakt, de kans op escalatie verkleint en we de kans op succes vergroten. Win-win-win dus! 

Door het inzetten van diverse aansprekende werkvormen zoals cases, clips zijn deelnemers er na slechts drie uur klaar voor om de meest uiteenlopende probleemsituaties te managen. Dit  vergroot de bagage van een examinator aanzienlijk. Door het verkrijgen van concrete, praktisch toepasbare tips en het leren van en met de andere deelnemers stapt de examinator daarmee zelfverzekerder op elke volgende examensituatie af. 

 

De trainer

Trainer Marcel van Schalkwijk van Human Impact NL en Bureau ICE is met zijn bijna 25 jaar onderwijservaring vanuit verschillende invalshoeken bekend met assessorentrainingen, examinering en wettelijke kaders in het VO en MBO. Zowel in zijn werkbare leven als in zijn persoonlijke situatie is hij gewend om te gaan met leer- & gedragsbeperkingen van de mensen om hem heen. Marcel beseft wat de complexiteit rondom deze problematiek inhoudt, maar brengt het in hapklare brokken en met humor terug tot de kern. 

Plaats en datum

Datum:Dinsdag 11 oktober 2022
Tijd:13:00 - 16:00
Locatie:Het Wielsem 10, 5231 BW - 's-Hertogenbosch
Prijs (incl. studiemateriaal):€ 99,-

Schrijf je in voor deze cursus

Dit cursusevent heeft reeds plaatsgevonden. Houd de cursuspagina in de gaten voor nieuwe data.