Cultuursensitief lesgeven aan cursisten met een Arabische achtergrond

Over deze cursus

Heb jij veel cursisten met een Arabische achtergrond in jouw groep? Dan vind je het vast heel leuk om meer te weten te komen over hun taal, maar ook over hun cultuur en bijvoorbeeld het Arabische onderwijssysteem. In deze workshop leer je je cursisten beter begrijpen en krijg je inzicht in het feit waarom het leren van de Nederlandse taal soms zo lastig kan zijn.

Tijdens de workshop worden o.a. de volgende vragen beantwoord:

  1. Hoe verschilt het Arabische onderwijssysteem van het Nederlandse?
  2. Hoe kan ik deuren openen door een klein beetje Arabisch te beheersen?
  3. Wat zijn enkele delicatessen uit de Arabische keuken?
  4. Welke muziek kan ik opzetten in een taalles om de mensen zich thuis te laten voelen?
  5. Welke feestdagen zijn belangrijk voor veel Arabische mensen en hebben wellicht invloed op hun deelname aan mijn lessen?
  6. Welke omgangsvormen richting docenten, klasgenoten en anderen is men in de Arabische cultuur gewend?

Naast de trainingsuren is er geen verdere studiebelasting.

Zoals je inmiddels van ons gewend bent zal er veel beweging in de les zitten. Zo zal er gedanst worden, zal er door de klas een Arabische delicatesse gemaakt worden en zal er een mini-taalcursus verzorgd worden door Julie.

Julie heeft de eerste 20 jaar van haar leven in Palestina gewoond en is sinds 2001 in Nederland woonachtig. Zij weet wat het is om in een Arabisch land opgevoed te worden maar kent ook de uitdagingen van het integreren in de Nederlandse cultuur. Ze heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als cultuursensitief vertaalster, taalcoach en start binnenkort met de opleiding tot jobcoach. Haar ervaringen deelt zij graag met NT2-docenten die mensen in de klas krijgen die nu bezig zijn dezelfde uitdagingen te overwinnen.

Wanneer en waar?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.