Schrijven met ready mades

Over deze cursus

Een ready made zijn zinnen en teksten die al bestaan. Je komt ze overal tegen: in reclamefolders, op posters en muren op straat, op formulieren en in Google. Taal is dus overal en je kunt er met je cursisten creatieve opdrachten mee doen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: bewustwording en begrip van taal en vervolgens zelf tot een eigen tekst komen waar je trots op kunt zijn. nieuwe tekst komen. 

Een ready made is een tekst die al bestaat en die je bijvoorbeeld tegenkomt in reclamefolders, op muren en posters op straat, in formulieren en in Google. Want taal is overal. Met je cursisten kun je er creatieve opdrachten meedoen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: bewustwording en begrip van taal en vervolgens zelf tot een ‘poëtische’ tekst komen waar je trots op kunt zijn.

In deze workshop ga je zelf actief aan de slag met ready mades. Bij bestaande taalbronnen, zoals een formulier, een berichtje in de krant een folder of een zoekterm in Google, bieden we je verschillende creatieve verwerkingsvormen aan. Deze kun je zelf toepassen op je cursisten, ongeacht hun niveau. Met de gevonden woorden en zinnen maak je een nieuwe tekst die we uiteraard aan elkaar presenteren. Na afloop krijg je de opdrachten per mail toegestuurd. 

Annemarie en Trea zijn ook auteur van: NT2 cahier Creatief schrijven: 20 keer spelen met taal voor beginners en gevorderden.

Naast de trainingsuren is er geen verdere studiebelasting.

Wanneer en waar?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.