Heb je ervaring met lesgeven op het mbo en ben je toe aan wat meer flexibiliteit? Start in februari met ons certificeringstraject, waarmee je direct aan de slag kunt als assessor bij Bisbee. Kies zelf waar en wanneer je wilt werken! 

Ben jij...

een ervaren docent Nederlands, Engels of Duits en wil jij graag zowel mondelinge als schriftelijke examens op een professionele wijze afnemen en beoordelen? In februari starten wij weer met een traject om je te laten certificeren als assessor. Terwijl wij jou opleiden als gecertificeerd assessor, kun je al direct aan de slag!

Wij zorgen voor een basistraining en je wordt gekoppeld aan een buddy, die jou begeleidt tijdens je eerste werkdagen. Gaat het goed? Dan ga je ook met andere assessoren samenwerken. De volgende training na ongeveer een half jaar wordt gericht op intervisie en wordt er dieper ingegaan op verschillende examenmethodes. Na het assessment door een onafhankelijke partij, mag je jezelf gecertificeerd assessor noemen en word je bijgeschreven in het NVE!

Spreekt je dit aan? Meld je aan voor ons traject en ga aan de slag als Assessor! 

Bisbee Waalwijk 661 Lr

Assessor: betekenisvol en afwisselend werk

Naast het afnemen van toetsen en examens in het middelbaar beroepsonderwijs en het voortgezet onderwijs, bieden wij mbo-onderwijsinstellingen ook examentrainingen aan. Onze examenspecialisten bereiden de examenkandidaten voor op de instellings- en centrale examens. 

Als je aan de slag gaat als assessor, help je samen met ruim 200 assessoren en vakdocenten voor de vakken Nederlands, Engels en Duits vele mbo-instellingen en vo-scholen om de examendruk aanzienlijk te verlagen en de kwaliteit gezamenlijk te verbeteren.

Net als lesgeven, is het werken als assessor betekenisvol en afwisselend. Het werk gaat verder dan slechts één klaslokaal: je hebt meerdere werkplekken en bent thuis in verschillende toetsen. 

Je hoeft niet zelf op zoek naar opdrachten, dát doen wij namelijk voor je. Wil je jezelf ontwikkelen? Via onze eigen Bisbee Academie volg je kosteloos relevante trainingen en cursussen. We hebben een wisselend programma. Ook ontmoet je zo collega's met wie je kunt sparren over je werk. Als je kiest om te werken als assessor, dan kies je voor een betekenisvolle baan met veel vrijheid en volop ontwikkelingsmogelijkheden!

Thuis in verschillende toetsen

Bekwaam in meerdere afname- en beoordelingsmethodes dankzij de trainingen van onze Bisbee Academie

Wat heb je nodig om aan de slag te kunnen als assessor?

Diploma's

Je bent in het bezit van een lesbevoegdheid

Ervaring

Je hebt enkele jaren ervaring in het onderwijs

Open staan voor ontwikkeling

Je staat open voor begeleiding en coaching en bent bereid deel te nemen aan intervisiebijeenkomsten.

Flexibiliteit

Je bent 2 dagen per week beschikbaar, flexibel en bereid om te reizen

Ben je enthousiast over het traject?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om je meer te vertellen over het certificeringstraject en jouw mogelijkheden bij Bisbee!

Nog niet helemaal overtuigd?

Lees dan hieronder verder over hoe een dag eruit kan zien en wat collega's te vertellen hebben over het werken als assessor

‘Als Taaltoetsers komen we op de leukste plaatsen. Elke dag is anders. Hoe ziet onze werkomgeving er vandaag uit? Zitten we in een vergaderruimte of in een praktijklokaal? Hoe ziet het rooster eruit? Het is altijd een verrassing! Daarom starten we de dag steevast met een kennismaking met de verantwoordelijke docent en een overleg over de examens van die dag. Daarna kan het echte examineren beginnen. Dit doen we met twee Taalassessoren conform het 4-ogen-principe.

Vaak hebben we te maken met nerveuze kandidaten. Het is altijd een kunst om te proberen de kandidaten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen, zodat ze optimaal kunnen presteren. Als het examen is afgerond overleggen we om het examen te beoordelen. Als dat gedaan is zijn we klaar voor de volgende kandidaat.

Het geeft altijd een fijn gevoel als aan het einde van dag blijkt dat we alle kandidaten een voldoende hebben kunnen geven. Als alle examens van die dag erop zitten volgt er een afsluitend overleg met de verantwoordelijke docent en worden alle papieren ingeleverd. Klaar voor een volgende dag vol verrassingen!’

Taaltoetser Anke van der Linden

Altijd vakkundig en adequaat toetsen

Als assessor neem je allerlei examens af. De TOA-toetsen zijn de meest voorkomende, maar je krijgt ook te maken met de toetsen van bijvoorbeeld uitgeverij Deviant of Malmberg. Die diversiteit op het gebied van de toetsen is voor jou geen enkel probleem, want we helpen je volop bij het up-to-date houden van je kennis en vaardigheden. Samen met partners, zoals Bureau ICE, geven we in onze eigen Bisbee Academie regelmatig trainingen voor assessoren- en beoordelaars. Zo kun je altijd op een vakkundige en adequate manier toetsen afnemen en beoordelen.

Bisbee Waalwijk 536 LR

‘Ik werk nu een aantal jaar als taalassessor bij Bisbee. In die periode ben ik behoorlijk allround geworden. Ik had al veel ervaring met de bekende TOA-toetsen. Op de mbo-school waar ik langere tijd heb gewerkt nam ik die bij eerstejaars af voor het vak Nederlands. Inmiddels kan ik met meerdere toetsen uit de voeten, mede dankzij de cursussen van de Bisbee Academie. Door met meerdere toetsen te werken, is het voor mij ook gemakkelijker om te werken met toetsen die door scholen in eigen beheer zijn ontwikkeld. Die diversiteit maakt mijn werk natuurlijk nog afwisselender!’

Sara, taalassessor Nederlands

We helpen je niet alleen aan flexibel werk,
we helpen je met je ontwikkeling

Het examineren en het beoordelen van examens moet secuur gebeuren. Wij geven Bisbee heeft daarom een aantal onderwijsconsultants in dienst. Onze consultants wonen met enige regelmaat examens bij en nemen steekproeven af, waarbij zij examens herbeoordelen. Hierdoor kunnen ze je adequaat coachen en helpen bij je professionalisering. Verder organiseren we periodieke bijeenkomsten en kalibreersessies.

Bij Bisbee helpen we je immers niet alleen aan een baan, we helpen je ook om jezelf te ontwikkelen en beter te worden in je werk. 

Ga je liever als docent bij ons aan de slag? Natuurlijk kan dat! Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken?

Workshop Bisbee Academie voor assessoren

Het beoordelen van examens van studenten is een taak die om uitermate veel punctualiteit en kwaliteit vraagt. Het moet nauwkeurig, accuraat en foutloos zijn.  

Kwaliteit staat daarom hoog in het vaandel bij onze afdeling Toetsing & Examinering. In mijn werk als onderwijsconsultant voer ik second opinions uit, geef ik trainingen aan assessoren en kom ik regelmatig op de werkvloer om de assessoren aan het werk te zien. Ook organiseer ik intervisies om ervoor te zorgen dat onze assessoren op dezelfde manier (blijven) examineren.

Dit gebeurt natuurlijk om kwaliteit op het hoogste niveau te kunnen bieden aan onze opdrachtgevers. Daarnaast fungeert de onderwijsconsultant als adviseur voor scholen bijvoorbeeld als het gaat om het in te zetten toetsinstrument en het vaststellen van de juiste afnamecondities.

portretten-bisbee_henny-v-roomen-fotografie-4.jpg

Mariska van Berkel

Coach en trainer van docenten en assessoren