Bisbee is de kweekvijver van docenten in het onderwijs en staat voor een toekomst met onderwijs voor docenten. Daarom starten wij in april met een nieuw NT2-leer- en werktraject tot gecertificeerd NT2-docent.

Nederlands als tweede taal

Samen met Radboud in'to Languages in Nijmegen helpen we enthousiaste docenten, die hun reeds opgedane onderwijservaring willen verbreden, met de switch naar het NT2-onderwijs. Vanaf april 2021 starten wij met dit speciale NT2-leer- en werktraject.

De opleiding vindt plaats in de vorm van groepsbijeenkomsten van één dagdeel per twee weken. De lesbijeenkomsten zijn tot de zomer online en worden vanaf het nieuwe schooljaar in Nijmegen gehouden. De opleiding bestaat uit 14 lesbijeenkomsten, start begin april en duurt tot het einde van het jaar.

Met de lesbijeenkomsten, het praktijkgedeelte, stage en de zelfstudie is een studielast gemoeid van 550 uur. Het doel is dat je voor Bisbee betaald aan het werk gaat, dat kan in sommige gevallen al tijdens je stageperiode. 

Alle informatie over het NT2-leer- werktraject vind je via onderstaande knop, of ga direct naar de aanmeldpagina om je gegevens achter te laten.

AanmeldpaginaBrochure

Wat ga je doen?

De lessen worden gegeven door docenten van een erkende en gecertificeerde NT2- opleider. Daarnaast heb je gedurende het gehele traject binnen Bisbee een vast aanspreekpunt. We zorgen voor een stageplaats bij jou in de regio en bieden je begeleiding aan tijdens je stage en bij het vormen van het portfolio t.b.v. het assessment.

Wij hebben een groot netwerk in het NT2-werkveld waar je gebruik van kunt maken. Bovendien is er voor de cursisten een gunstige terugverdienregeling van de opleidingskosten.

Ben jij in het bezit van een lesbevoegdheid, kun je goed omgaan met niveauverschillen en ben je het gewend om gedifferentieerd te werken? Ben jij in staat om les te geven aan jongeren en volwassenen die soms traumatische ervaringen hebben opgedaan en die moeten wennen aan het leven in Nederland en het Nederlandse onderwijs. Dan zijn we op zoek naar jou!

Het werk als NT2-docent

Het leer- en werktraject behelst: 

 • Een leer- en werktraject, toegespitst op NT2-onderwijs bestaande uit 14 theoretische bijeenkomsten van 3 uur. De locatie van de lessen zal plaatsvinden centraal in Nederland.
 • De lessen vinden plaats op de vrijdagen. 
 • 1 onbetaalde stagedag per week bij een NT2-opdrachtgever van Bisbee/ of indien mogelijk een NT2-werkplek, die als stage kan dienen. Bisbee regelt een stageplaats voor elke deelnemer. 
 • Coaching en begeleiding tijdens de stage en het scholingstraject. 
 • De kosten voor het NT2-leer- en werktraject bedragen € 2.975,-
 • Een restitutieregeling voor docenten die via Bisbee werken, zodat je een groot deel van de scholingskosten van € 2.975,- kunt terugverdienen.

“Enkele jaren geleden heb ik het NT2-leer- en werktraject via Bisbee gedaan en werk sindsdien met veel plezier als gecertificeerd NT2-docent voor Bisbee.

Nog nooit gaf een baan mij zóveel voldoening. De diversiteit aan cursisten, achtergronden en niveaus maakt dat er veel afwisseling is en dat ik scherp moet blijven. Het is mijn taak te zorgen voor een plezierige en veilige leeromgeving en als dat lukt, ben ik in mijn element!

Ik ben blij met de studie- en ontwikkelingsmogelijkheden die Bisbee biedt. Bovendien zorgt Bisbee er voor dat ik tot nu toe les kan geven binnen de volwasseneneducatie."

Ellen Bloemscheer

Docent NT2

Wie zoeken wij?

Dit leer- en werktraject is bedoeld voor docenten met:  

 • een Pabo-diploma of een relevante eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid, bij voorkeur Nederlands
 • aantoonbare ervaring in het onderwijs, bij voorkeur met jongeren en volwassenen
 • aantoonbare affiniteit met de doelgroep anderstaligen
 • vanaf de start van de opleiding beschikbaar voor minimaal 3 dagen per week
 • in staat om de opleidingskosten van € 2.975,- (prijsindicatie) bij aanvang te voldoen. Bisbee biedt een zeer aantrekkelijke financiële regeling aan om deze kosten binnen een redelijke tijd terug te verdienen zodra je voor Bisbee werkzaam bent

Wanneer je al elders in het onderwijs werkzaam bent of werkt via Bisbee, en je bent flexibel dan kun je deelnemen aan het traject

Na afronding van dit leer- en werktraject bepaal jij wanneer je beschikbaar bent, zodat je werk en privé makkelijker kunt combineren.  

Vragen? Stuur ons een bericht!

Of bel naar 06-83994943 of ga direct naar de aanmeldpagina voor het traject.