Bisbee is de kweekvijver van docenten in het onderwijs en staat voor een toekomst met onderwijs voor docenten. Daarom starten wij in oktober een speciaal NT2-/ISK scholingstraject.

Wat ga je doen?

Heb jij een lesbevoegdheid en wil jij je onderwijservaring verbreden? Wil je graag werken met een nieuwe doelgroep? Of heb je behoefte aan een switch binnen het onderwijsveld? 

Met een speciaal NT2-scholingstraject stomen wij je klaar voor werken met anderstalige jongeren in een Internationale Schakelklas (ISK).  
 
Waarschijnlijk ben je momenteel als docent of leerkracht aan het werk, maar zou je graag ervaring willen opdoen met een andere doelgroep. Werken met anderstalige jongeren op een ISK zou een nieuwe stap kunnen zijn. Want wat is er mooier dan deze jongeren de Nederlandse taal bijbrengen, zodat ze succesvol hun weg kunnen vinden in onze maatschappij? 

Het werk als NT2-docent

Nederlands als tweede taal

Als je niet eerder NT2 (Nederlands als tweede taal) onderwijs hebt gegeven, is dat best een grote stap. Je vraagt je wellicht af of dat wel mogelijk is, zonder specifieke NT2 kennis en ervaring. Bisbee is dé kweekvijver van docenten en wij helpen je door middel van een passend NT2-scholingstraject, dat speciaal is toegespitst op het ISK-onderwijs. Zo word je in een kort en praktisch traject klaargestoomd om de overstap te kunnen maken. Ook als je nu nog een (vaste) parttime baan hebt, is dit scholingstraject de ideale manier om nieuwe kennis op te doen en je zo voor te bereiden op een overstap naar het ISK-onderwijs.  

Bisbee werkt samen met erkende opleiders. Samen met de VU in Amsterdam hebben we een nieuw scholingstraject ontwikkeld bestaande uit 6 theoriesessies over NT2-onderwijs aan een jongerendoelgroep. Tijdens het traject loop je 1 dag in de week stage (onbetaald) op een ISK om opdrachten vanuit de lessen uit te voeren en de opgedane kennis in praktijk te brengen.  

Samen met de VU in Amsterdam helpen we enthousiaste docenten, die hun reeds opgedane onderwijservaring willen verbreden, met de switch naar het ISK-onderwijs. Vanaf oktober 2020 starten wij met dit speciale NT2-scholingstraject. De duur van het leer- en werktraject is 4 maanden en de kosten bedragen €850,-. Door de combinatie van leren en werken ben je snel in staat om aan de slag te gaan in het ISK-onderwijs. 

De VU zorgt samen met Bisbee voor het inhoudelijke programma. Bisbee regelt daarnaast een ISK-ervaringsplek bij een Bisbee opdrachtgever bij jou in de buurt en biedt coaching en begeleiding aan. Bisbee kijkt samen met jou naar de mogelijkheden om door te stromen naar betaald werk bij Bisbee opdrachtgevers in het ISK-werkveld.  

Het scholingstraject behelst: 

 • Een NT2-scholingstraject, toegespitst op ISK-onderwijs bestaande uit 6 theoretische bijeenkomsten van 4 uur op woensdagen van 13:00 – 17:00 uur op een locatie in Utrecht. 
 • Lesdata: 7 oktober, 28 oktober, 18 november, 9 december, 6 januari en 27 januari. 
 • 1 onbetaalde stagedag per week bij een ISK-opdrachtgever van Bisbee/ of indien mogelijk een ISK-werkplek, die als stage kan dienen. Bisbee regelt een stageplaats voor elke deelnemer. 
 • Coaching en begeleiding tijdens de stage en het scholingstraject. 
 • De kosten voor het scholingstraject bedragen € 850,-
 • Een restitutieregeling voor docenten die via Bisbee werken, zodat je de volledige scholingskosten van €850,- kunt terugverdienen. 
 • Het is een samenwerking tussen de VU Amsterdam en Bisbee. De VU verzorgt 4 bijeenkomsten, Bisbee verzorgt 2 bijeenkomsten en zorgt voor stage/ werk begeleiding 

Wie zoeken wij?

Dit leer- en werktraject is bedoeld voor docenten:  

 • Met een eerstegraads of tweedegraads lesbevoegdheid  
 • Met een pabo-diploma  
 • Die ervaring hebben in het reguliere onderwijs, en graag met de ISK-doelgroep willen werken  
 • Die nog geen of nauwelijks kennis hebben van NT2  
 • Die tenminste 2, bij voorkeur 3 dagen per week beschikbaar zijn voor studie/stage en/of werk. 

Wanneer je al elders in het onderwijs werkzaam bent of werkt via Bisbee, en je bent flexibel dan kun je deelnemen aan het traject

Na afronding van dit leer- en werktraject bepaal jij wanneer je beschikbaar bent, zodat je werk en privé makkelijker kunt combineren.  

Interesse en meer weten?

Wil je meer weten over het NT2-/ISK scholingstraject? Klik dan op een van de volgende vacature om te solliciteren.

Vacature NT2-/ISK scholingstraject

Hier vind je ook contactgegevens van een van onze medewerkers indien je meer wilt weten.

Of stuur ons een bericht!