Hoe ziet het komende schooljaar eruit? Bij welke vakken zijn er tekorten? Elk jaar is het een uitdaging om de formatie rond te krijgen. We gaan graag met jou in gesprek en denken graag mee in oplossingen. Laat je gegevens achter en maak kans een docententraining t.w.v. €1.250.

Bisbee, jouw onderwijspartner

Met onze ervaring in het onderwijs, snappen wij de uitdagingen die spelen. Wij hebben diverse oplossingen om jou te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van examinatoren om de examendruk op piekmomenten te verlichten. Heb je behoefte aan vakdocenten, taaldocenten of NT2-docenten? Wij zijn hier om te helpen! 

Winactie: maak kans op een training voor jouw docenten

Wij verloten onder de inzendingen twee trainingen. Deze trainingen zijn erop gericht om de didactische vaardigheden en kennis van jouw docenten te vergroten. We verloten twee trainingen:

  • Taalgericht vakonderwijs in het mbo
  • Alfabetisering (verdieping voor NT2-docenten)

Bij beide trainingen zorgen we voor maatwerk door samen de inhoud af te stemmen. Binnen elk team kunnen de uitdagingen en prioriteiten variëren. Dit betekent dat de trainingen niet alleen relevant en praktisch zijn, maar ook direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

Taalgericht vakonderwijs in het mbo

In deze training leren docenten hoe ze leerlingen met een laag taalniveau beter kunnen helpen tijdens hun lessen. Voor deze leerlingen kan het, door laaggeletterdheid of een migratieachtergrond, lastig zijn om mee te komen in lessen. 

Na de training:

  • Hebben jouw docenten praktische handvatten om leerlingen met een beperkt taalniveau beter te begeleiden.
  • Is de motivatie en het plezier van zowel de leerlingen als jouw docenten groter.
  • Halen jouw leerlingen betere resultaten en vallen minder studenten uit. 

Alfabetisering

NT2-docent zijn is een uitdaging op zich. Als daar ook nog eens analfabetisme bij komt kijken, is het essentieel om didactisch sterk in je schoenen te staan. Deze training biedt NT2-docenten inzichten en technieken om deze specifieke groep optimaal te ondersteunen. 

Bouw aan jouw docententeam

Voorafgaand aan de training bespreekt de trainer de behoeften en verwachtingen. De trainingsdag zelf duurt 3 uur. De locatie en datum bepalen we in overleg. 

Aan de training kunnen 15 docenten meedoen. Op 30 juni maken wij bekend welke scholen deze training in het nieuwe schooljaar kunnen volgen. 

Op naar een succesvol schooljaar 2024-2025

Deelname aan deze actie is simpel. Maak voor 21 juni een afspraak via het formulier hieronder en maak kans op de training.

Wil je kennismaken en praten over je formatieronde?

Vul je gegevens in en dan nemen wij contact met je op!