Zoek jij een baan waarin je het verschil kan maken? Als NT2-docent (Nederlands als tweede taal) speel je een belangrijke rol in het leven van nieuwkomers. Benieuwd welke wending jouw carrière kan nemen? Kijk het van woensdag 3 april terug en ontdek de wereld van NT2!

Lesgeven aan NT2-onderwijs?

Dit webinar is er om jou te laten zien welke carrièremogelijkheden NT2-onderwijs jou kunnen bieden. Naast een inhoudelijke uitleg van het vakgebied, delen twee Bisbee-docenten hun ervaringen. Zo krijg jij een mooi beeld van het vakgebied en het plezier van lesgeven als NT2-docent. 

 

​Wat kan je verwachten? 

Het webinar start met een uitleg over het vakgebied. Van de ISK tot volwasseneneducatie, wij nemen je mee in de verschillende soorten NT2-onderwijs. We lichten toe welke groepen je les kan geven en welke ervaring en opleiding je daarvoor nodig hebt. Vervolgens delen Bisbee docenten Carla van Tongeren en Sophie Fleur van de Ven hun ervaringen. Carla is een ervaren NT2-docent en ook coach voor nieuwe docenten. Sophie werkt op een ISK en volgt momenteel het NT2 leer-werktraject van Bisbee. De diversiteit in hun ervaringen geeft jou een goed beeld van wat het werk inhoudt en waarom ze zo graag NT2-lessen geven.

 

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is interessant voor iedereen die in het taalonderwijs voor nieuwkomers wil werken en (bijna) lesbevoegd is. Wil je bijvoorbeeld een aanvulling op je huidige baan, wil je terugkeren in het onderwijs vanuit een andere functie of ben je met pensioen, maar wil je toch nog actief blijven? Wat je motivatie ook is, als je een bijdrage wil leveren aan onderwijs aan jonge nieuwkomers, dan ben je hier op de juiste plek. Je hoeft nog niet bekend te zijn in het NT2-vakgebied, maar wellicht heb je al vrijwilligerswerk (taalmaatje) gedaan of ben je momenteel nog bezig met het behalen van je PABO-diploma. 

Heb jij vragen? Wij beantwoorden deze graag via nt2@bisbee.nl

Webinar gemist?

Vul het formulier hieronder in en ontvang de opname van het webinar in jouw mail.