We zoeken ervaren Nederlands docenten die bij ons aan de slag willen als examinator. Een mooie baan met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden en volop ontwikkelingsmogelijkheden. Ben je nu nog geen certificeerde examinator? Geen probleem, wij verzorgen voor jouw opleiding. 

Frank Nijboer
Ben je benieuwd naar het werk als examinator? Neem dan contact met mij op!

Neem mondelinge examens af en beoordeel schriftelijke examens als examinator!

Als examinator bij Toetsing & Examinering help je, samen met ruim 130 examinatoren, vele mbo-instellingen. Door het afnemen en beoordelen van mondelinge en schriftelijke examens help je de examendruk aanzienlijk te verlichten en de kwaliteit te verbeteren. 

Werken als examinator Nederlands is betekenisvol en afwisselend in meerdere opzichten: je hebt meerdere werkplekken en bent thuis in verschillende toetsen en examens. Wij helpen je up-to-date te blijven binnen de verschillende toetsingsmethoden. 

Heb je ervaring en ben jij minimaal tweedegraads lesbevoegd voor Nederlands? Bekijk onze vacatures hieronder: 

In deze regio's zoeken wij examinatoren

Uren per week
2-32 uur
Salaris
€ 3.400 - € 3.690
Uren per week
2-32 uur
Salaris
€ 3.400 - € 3.690

‘Als examinator bij Bisbee komen we op de leukste plaatsen. Elke dag is anders. Hoe ziet onze werkomgeving er vandaag uit? Zitten we in een vergaderruimte of in een praktijklokaal? Hoe ziet het rooster eruit? Het is altijd een verrassing! Daarom starten we de dag steevast met een kennismaking met de verantwoordelijke docent en een overleg over de examens van die dag. Daarna kan het echte examineren beginnen. Dit doen we met twee examinatoren conform het 4-ogen-principe.

Vaak hebben we te maken met nerveuze kandidaten. Het is altijd een kunst om te proberen de kandidaten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen, zodat ze optimaal kunnen presteren. Als het examen is afgerond overleggen we om het examen te beoordelen. Als dat gedaan is zijn we klaar voor de volgende kandidaat.

Het geeft altijd een fijn gevoel als aan het einde van dag blijkt dat we alle kandidaten een voldoende hebben kunnen geven. Als alle examens van die dag erop zitten volgt er een afsluitend overleg met de verantwoordelijke docent en worden alle papieren ingeleverd. Klaar voor een volgende dag vol verrassingen!’

Examinator Anke van der Linden

Examinator: betekenisvol en afwisselend werk

Als examinator bij Bisbee neem je allerlei examens af. De TOA-toetsen zijn de meest voorkomende, maar je krijgt ook te maken met de toetsen van bijvoorbeeld uitgeverij Deviant of Malmberg (Taalblokken). Die diversiteit op het gebied van de toetsen is voor jou geen enkel probleem, want we helpen je volop bij het up-to-date houden van je kennis en vaardigheden.  

Via onze eigen Bisbee Academie kun je relevante trainingen en cursussen volgen en met collega’s sparren. In samenwerking met partners, zoals Bureau ICE, geven we in onze eigen Bisbee Academie regelmatig kalibreersessies. Zo kun je altijd op een vakkundige en adequate manier toetsen afnemen en beoordelen. 

Ook begeleiden we examinatoren naar het landelijk erkende certificaat "Taalassessor mbo". Heb je nog niet eerder als examinator gewerkt? Dat is geen probleem, bij Bisbee helpen we je aan de juiste kennis en skills. 

We zijn al ruim 20 jaar actief op het gebied van detachering, NT2, inburgering & educatie, de Internationale Schakelklas (ISK) en Toetsing & Examinering.  

Wij houden rekening met jouw wensen, beschikbaarheid en ambities. We investeren in jouw ontwikkeling en bieden je de mogelijkheid om jouw vakkennis op peil te houden met onze trainingen. Onze ervaren coaches zorgen voor ondersteuning en begeleiding op de werkvloer.   

We zijn een warm en betrokken bedrijf. Plezier in het werk en persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Als werkgever vinden wij onze toegevoegde waarde in jouw carrière. Persoonlijke aandacht is onze kracht. Daarom kiezen al meer dan 350 docenten en examinatoren voor Bisbee. 

‘Ik werk nu een aantal jaar als examinator bij Bisbee. In die periode ben ik behoorlijk allround geworden. Ik had al veel ervaring met de bekende TOA-toetsen. Op de mbo-school waar ik langere tijd heb gewerkt nam ik die bij eerstejaars af voor het vak Nederlands. Inmiddels kan ik met meerdere toetsen uit de voeten, mede dankzij de cursussen van de Bisbee Academie. Door met meerdere toetsen te werken, is het voor mij ook gemakkelijker om te werken met toetsen die door scholen in eigen beheer zijn ontwikkeld. Die diversiteit maakt mijn werk natuurlijk nog afwisselender!’

Sara, examinator Nederlands

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op!