De vakinhoudelijke cursussen en workshops van de Bisbee Academie worden gegeven door erkende trainers en productspecialisten uit de sector. Ons aanbod is toegankelijk voor alle docenten die werkzaam zijn in het onderwijs.

Bewegend Leren; lesmethoden die de hersenen prikkelen

Veel leerlingen vinden het na 20 minuten in de les lastig om zich nog goed te concentreren. Ook als de lesstof heel boeiend is. Hoe komt dat? En hoe help je studenten met allerlei achtergronden om moeilijke stof op een eenvoudige manier te onthouden? In deze workshop ervaar je verschillende technieken waarmee je de hersenen van je leerlingen kunt blijven prikkelen, bijvoorbeeld door muziek, jongleren of dansen.

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

E-coaching: een inzicht in mijn kwaliteiten en valkuilen

Een verrassende manier om tot zelfontwikkeling en zelfreflectie te komen

my Insight Out is een tool die je altijd bij de hand hebt. Je gebruikt hem op momenten waarop een situatie in je leven je raakt, positief of negatief, en je een nieuwe kijk op jouw situatie en gevoelens kunt gebruiken. Je ontdekt dat in alle situaties die je aangereikt krijgt, ook de lastigste, een les te ontdekken valt om te groeien.

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het belang van woordenschatonderwijs

Als docent vind je het leren van woorden bij taalverwerving ongetwijfeld belangrijk. Een systematische aanpak van het woordenschatonderwijs heeft een positief effect op het vergroten van de woordenschat van je cursisten. Maar welke aanpak werkt dan het beste? Hoeveel woorden en welke woorden moet je jouw cursisten aanleren en welke werkvormen zijn er zoal?

(Start)datumTijdLocatiePrijs 
Woensdag 7 oktober 202016:00 - 17:30Skype-sessie€ 35,-Inschrijven

Het nieuwe inburgeringsstelsel

In het nieuwe inburgeringsstelsel komt de regie weer bij de gemeenten te liggen en moeten taalonderwijs en participatie geïntegreerd worden. Wat vraagt dat van jou als docent? In deze workshop informeren we je over veranderingen in het nieuwe stelsel en maken we je bewust van de mogelijke gevolgen voor jouw rol als NT2-docent. Je krijgt bovendien voor jezelf helder op welke punten je je aanvullend kunt ontwikkelen of scholen.

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe geef ik online les?

Op dit moment is voor NT2-docenten een andere lesaanpak noodzakelijk. Van lesgeven op locatie voor de groep naar online lesgeven op afstand. Dit vereist de nodige kennis en creativiteit. Een basisvoorwaarde is dat je bekend bent met een online platform, bij voorkeur heb je kennis van Zoom. Hoe kun je een goede online les ontwikkelen en uitvoeren? Welke aanpak werkt het beste? Welke werkvormen zijn geschikt? Hoe kan ik een NT2-klas uitdagen en motiveren via het scherm?

(Start)datumTijdLocatiePrijs 
Donderdag 29 oktober 202010:00 - 11:30Skype-sessie€ 35,-Inschrijven
Vrijdag 13 november 202015:00 - 16:30Skype-sessie€ 35,-Inschrijven

Hoe leer ik Nederlands aan analfabete immigranten

Het is niet makkelijk om op latere leeftijd een vreemde taal te leren, en het wordt nog veel lastiger als je niet kan lezen of schrijven in je moedertaal. In deze workshop leer je alles over kennis en vaardigheden waar een goede alfa-docent en alfagroepen over beschikken. Ook gaan we aan de slag met de niveauverschillen in alfagroepen. We helpen je jouw lessen te organiseren en overzicht te houden.

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Met coachen ZIE JE WEL! Hoe word ik een goede coach voor mijn leerlingen?

De rol van de docent is aan het veranderen. De niveaus, wensen en leerstijlen van onze leerlingen zijn heterogeen. Bovendien komt de verantwoordelijkheid meer bij de leerling te liggen; de docent is begeleider/coach. Maar hoe word je dan een goede coach van leerlingen? Om als coach in de klas te staan, heb je de juiste vaardigheden en kennis nodig. In deze workshop is onder andere aandacht voor gesprekstechnieken, oplossingsgericht gesprekken voeren en (echt) luisteren.

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zoom training voor beginners

Zoom is één van de meest gebruikte digitale programma's op het moment onder de docenten.

Wil jij samenwerken en online lessen verzorgen dan is dit een interessante workshop. Online lesgeven zal na de zomer zeker nog plaatsvinden op heel veel scholen en onderwijsinstellingen.

Onze trainster Corintha Apon zal de deelnemers die online lessen verzorgen laten zien hoe Zoom werkt. Ze geeft een basisuitleg en laat alle mogelijkheden van het programma zien. Corintha is NT2-docent, dus deze training zal gericht zijn op het gebruik van Zoom speciaal voor de NT2-docent. 

De deelnemers krijgen antwoord op vragen als: Hoe kan ik een groep aanmaken? Hoe kunnen mijn studenten inloggen? Hoe kan ik subgroepjes maken? Hoe maak ik gebruik van het digitale bord?

(Start)datumTijdLocatiePrijs 
Woensdag 16 september 202016:00 - 17:30Skype-sessie€ 35,-Inschrijven
Vrijdag 16 oktober 202014:00 - 15:30Skype-sessie€ 35,-Inschrijven