NT2 vakantieschool

Uw docenten welverdiend met vakantie, wij verzorgen de uitvoering van de NT2 vakantieschool!

Waarom een NT2 vakantieschool?

Het is toch vakantie? Juist daarom. Uit onderzoek blijkt dat veel NT2 leerlingen tijdens de zomervakantie minder in aanraking komen met de Nederlandse taal. Ze lezen minder en spreken thuis voor het merendeel hun eigen taal waardoor het Nederlands weer wegzakt. Veel leerlingen gaan daardoor tijdens de vakantie achteruit in hun taalvaardigheden. Hier kan wat aan gedaan worden! Door veel met de Nederlandse taal om te blijven gaan tijdens de vakantieperiode kan de taalbeheersing van deze leerlingen op peil gehouden of zelfs verbeterd worden en krijgen ze meer zelfvertrouwen in een nieuw land met een andere taal. Een NT2 vakantieschool helpt hierbij.  

Ook draagt een vakantieschool bij aan de bevordering van integratie en het vergroot het netwerk van de leerlingen waarbij ze zich meer kunnen ontspannen. Ze voelen zich veilig en welkom. Naast het extra taalonderwijs wat de leerlingen in de ochtend aangeboden krijgen worden er in de middag veel leuke activiteiten georganiseerd, waardoor de leerlingen ook een ontspannen vakantie hebben.

Ontzorgen

hands-2847508_1280.jpg

Een goed initiatief, zo'n NT2 vakantieschool, maar u wilt uw docenten niet extra belasten tijdens de zomerperiode. Daarom bieden wij u een totaalpakket voor de uitvoering van een vakantieschool. Van het ontwikkelen van lesmateriaal tot aan de uitvoering van de lessen door onze docenten en de coördinatie van het geheel. Het programma is erop gericht om de vaardigheden op peil te houden en de Nederlandse taal te oefenen, en kan gekoppeld worden aan de doelen van uw school. Vernieuwend is dat het om een totaalpakket gaat, waarmee wij u volledig kunnen ontzorgen bij het opzetten van een vakantieschool. Hierdoor verkleinen we de taal-terugval van uw NT2 leerlingen terwijl uw docenten kunnen genieten van hun welverdiende vakantie.

Het lesprogramma

De coördinator van de zomerschool stelt een lesprogramma samen. De ontspannende activiteiten worden in het programma geïntegreerd en vormen een onderdeel van het lesprogramma. De lessen kunnen in de klas of op locatie plaatsvinden.

In het basisprogramma van de vakantieschool komen de belangrijkste onderwerpen van het afgelopen leerjaar nog eens aan de orde. Dit lesprogramma wordt door de leerlingen in het eigen tempo doorlopen, waarbij zij begeleiding krijgen van gekwalificeerde docenten. Het lesprogramma is zo opgesteld dat de relevante onderdelen van het taalonderwijs aan de orde komen; het is erop gericht om de vaardigheden op peil te houden en de Nederlandse taal te oefenen. Daarnaast wordt gewerkt aan vakgebieden zoals wereldoriëntatie, rekenen, Engels, studievaardigheden en sociale vaardigheden. Het basisprogramma kan gekoppeld worden aan de doelen van uw school.

Binnen de lessen zal zoveel mogelijk gedifferentieerd worden gewerkt. Dit zal soms in projectvorm gebeuren, waarbinnen de verschillende onderdelen van algemeen vormend onderwijs aan bod komen. Onze docenten zijn gewend om met de verschillen tussen leerlingen om te gaan. In de groepen wordt ook gefocust op sociale vaardigheden, zoals omgangsvormen en cultuurelementen.

children-class-classroom-1720186.jpg

Onze docenten

Bisbee2.jpg

Onze docenten zijn bevoegd en bekwaam en hebben ervaring en affiniteit met de doelgroep. Zij hebben ervaring met het differentiëren binnen een heterogene groep, het continue terugkoppelen naar de individuele leerdoelen is een vereiste. Onze docenten zijn flexibel ingesteld en in staat om het onderwijs op een aantrekkelijke en stimulerende manier aan te bieden aan de doelgroep. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de uitvoering van een NT2 vakantieschool, neem dan contact op met de vestiging in uw regio. Ben je docent en heb je interesse in werken op een vakantieschool? Mail dan je cv met motivatie naar de vestiging in jouw regio. 

Regio Zuid: 073-6409390 | zuid@bisbee.nl
Regio Noord- en Oost-Nederland: 038-8458372 | noordoost@bisbee.nl
Regio West- en Midden-Nederland: 010-3073239 | west@bisbee.nl

Bisbee maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteer cookies