NT2 vakantieschool

Uw docenten welverdiend met vakantie, wij verzorgen de uitvoering van de NT2 vakantieschool!

NT2 vakantieschool: laat Bisbee het onderwijs verzorgen

hands-2847508_1280.jpg

Hoe blijven de taalkennis en vaardigheden van NT2 leerlingen ook tijdens de vakantie op peil? Bisbee biedt een NT2-vakantieschool aan: inhoudelijke lessen en ontspannende activiteiten in een aantrekkelijk programma. Grootste winst: leerlingen komen ook in de zomerperiode in aanraking met het Nederlands en ervaren geen terugval meer!

Wij zijn al 15 jaar dé partner voor onderwijsorganisaties in Nederland. Als onderwijs- en opleidingsbedrijf zijn we ook specialist op het gebied van NT1 en NT2. De NT2 vakantieschool van Bisbee werkt met flexibele personeelsoplossingen, die kosten besparen en kwaliteit bevorderen. De uitvoering van de NT2 vakantieschool is een totaalpakket. Dit betreft het ontwikkelen van lesmateriaal tot en met de coördinatie. Onze docenten verzorgen de lessen.

Het vakantieschoolprogramma bevat zowel de belangrijkste onderwerpen van het afgelopen leerjaar als ontspannende activiteiten. Door dit aanbod komen de leerlingen dagelijks in aanraking met het Nederlands en hebben ze tegelijk een leuke vakantiebesteding.

De winst van een NT2 vakantieschool

Uit onderzoek blijkt dat veel NT2 leerlingen tijdens de vakantie veel minder in aanraking komen met de Nederlandse taal. Ze lezen minder en spreken thuis voor het merendeel hun eigen taal waardoor het Nederlands weer wegzakt. Dit betekent na de vakantie extra werk voor leerlingen en NT2-docenten.

Leerlingen die naar de vakantieschool gaan hebben nagenoeg geen terugval. Juist in deze periode kunnen leerlingen op een andere, ontspannen manier bezig zijn met het Nederlands. Naast het taalonderwijs in de ochtend worden er in de middag veel leuke activiteiten georganiseerd. Dit bevordert de taalbeheersing, het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de leerlingen. De vakantieschool draagt bij aan de bevordering van integratie en het vergroot het netwerk van de leerlingen. Door de activiteiten voelen
leerlingen zich veilig en welkom. Hierdoor hebben de leerlingen ook een ontspannen vakantie.

Het programma: ontspannen en leerzaam

De coördinator van de vakantieschool stelt een passend lesprogramma samen. Dit bevat zowel de belangrijkste onderwerpen van het afgelopen leerjaar als aansprekende activiteiten iedere dag. De lessen kunnen in de klas of op locatie plaatsvinden. De leerling doorloopt het lesprogramma in het eigen tempo, begeleid door gekwalificeerde docenten.

Het lesprogramma is erop gericht om de (taal)vaardigheden op peil te houden en de Nederlandse taal te oefenen. Daarnaast wordt gewerkt aan vakgebieden zoals wereldoriëntatie, rekenen, Engels, studievaardigheden en sociale vaardigheden. Het basisprogramma kan gekoppeld worden aan de leerdoelen van uw school.

Binnen de lessen zal zoveel mogelijk gedifferentieerd worden gewerkt. Dit kan in projectvorm gebeuren, waarbij de verschillende onderdelen van algemeen vormend
onderwijs aan bod komen. Onze docenten zijn gewend om te gaan met de verschillen tussen leerlingen. In de groepen wordt er ook gefocust op sociale vaardigheden, zoals
omgangsvormen en cultuurelementen.
children-class-classroom-1720186.jpg

Onze docenten

Bisbee2.jpg

Onze docenten zijn bevoegd en bekwaam en hebben ervaring en affiniteit met de doelgroep. Zij hebben ervaring met het differentiëren binnen een heterogene groep, het continue terugkoppelen naar de individuele leerdoelen is een vereiste. Onze docenten zijn flexibel ingesteld en in staat om het onderwijs op een aantrekkelijke en stimulerende manier aan te bieden aan de doelgroep. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de uitvoering van een NT2 vakantieschool, neem dan contact op met de vestiging in uw regio. Ben je docent en heb je interesse in werken op een vakantieschool? Mail dan je cv met motivatie naar de vestiging in jouw regio. 

Regio Zuid: 073-6409390 | zuid@bisbee.nl
Regio Noord- en Oost-Nederland: 038-8458372 | noordoost@bisbee.nl
Regio West- en Midden-Nederland: 010-3073239 | west@bisbee.nl

Bisbee maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteer cookies