Andere tijden, een andere manier van lesgeven

Tijden veranderen. Anno 2017 is het niet meer denkbaar dat een NT2-docent alleen maar vóór de klas staat en een verhaal houdt. Nee, een docent staat tegenwoordig ín de klas tussen leerlingen of cursisten. Deze ontwikkeling brengt voor docenten een andere manier van lesgeven met zich mee, wat ook het nodige van de docent vraagt. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze manier van lesgeven je niet op gaat breken? Dat je aan het einde van de dag, of zelfs na de les, niet leeg bent, maar nog voldoende energie hebt voor andere dingen?

Mariska Weijers en Yanti Boeren zijn beiden gecertificeerde NT2-docenten en werken al jaren voor Bisbee. Naast lesgevende taken zijn zij onder andere actief op het gebied van coaching en begeleiding van docenten. Samen hebben zij de workshop ‘Activerende werkvormen; effectief en dynamisch lesgeven aan NT2-cursisten’ samengesteld. Doel van deze workshop is om NT2-docenten in staat te stellen om meer activerende werkvormen te gaan gebruiken tijdens hun lessen. Met als resultaat dat je als docent op een fijne manier de kar kunt trekken, dat je op een ontspannen manier je leerlingen of cursisten kunt activeren en enthousiasmeren en dat er naast gelachen ook veel geleerd wordt.

Ben jij taaldocent en werkzaam in de volwasseneneducatie of de ISK? Dan is deze workshop écht iets voor jou. Lees verder om de inhoud van de workshop te bekijken en je in te schrijven!