De Bisbee Academie verzorgt incompanytrainingen op maat

Onlangs kwam de vraag vanuit een educatie-afdeling van een ROC over het afnemen van toetsen. In het voorbereidende gesprek bleek dat de docenten en de teamleider zich afvroegen welke manier van toetsen nu de juiste was, welke toets methodes er zijn én of de beoordelingsmodellen wel voldeden. Daarnaast vroeg men zich af of ze wel op een gelijke en juiste manier beoordeelden.  

Mariska is coördinator van de Bisbee Academie en daarnaast docent en assessor voor onze afdeling Taaltoetsers. Daar houdt Mariska zich bezig met het afnemen van examens en toetsen en het beoordelen daarvan. Mariska vertelt over haar rol: Ik vind het erg leuk om een middag met een team om de tafel te gaan zitten zodat we samen in bovenstaande onderwerpen kunnen duiken. Als gecertificeerd train-de-trainer ben ik wel wat vragen gewend en vind ik het fijn om mijn kennis over te dragen aan een team docenten en ook advies te kunnen geven.  

Ik heb deze middag bij het Haarlemmermeerlyceum informatie gegeven over verschillende beoordelingsmodellen, we hebben er drie met elkaar vergeleken. Maar wat eigenlijk het meest interessant is, is het samen beoordelen. Ik geef een aantal toetsen waarin nog wel wat ‘grijze gebieden’ voorkomen: is het net wel voldoende op dit aspect of net niet?  

We noemen dit ‘kalibreren’ of zoals ik het zelf liever noem: ‘we willen alle neuzen weer dezelfde richting op krijgen’.  

Een bijkomend voordeel is dat de docenten na deze middag weer het gevoel hebben dat ze het kunnen én dat ze met een gerust gevoel de volgende examenperiode ingaan. Wij helpen graag mee aan het optimaliseren van de kwaliteit van het onderwijs en het afnemen van examens en toetsen in het bijzonder. 

Wilt u meer weten over onze incompanytrainingen, neem dan contact op met: 

Mariska van Berkel 
Coördinator Bisbee Academie
Telefoon: 010-3073239 | 06-10577770 | Mail: m.vanberkel@bisbee.nl|

Of kijk hier verder op onze website.