Deelnemer aan NT2-leerwerktraject april 2021 deelt haar ervaring

Hoe ben je in contact gekomen met Bisbee?  
Dat is een heel verhaal en al geruime tijd geleden. Ik bezocht de NOT onderwijsbeurs in 2019 en ben daar in contact gekomen met Suzanne Bastiaansen een van de  onderwijs-managers bij Bisbee. Ik was toen al enthousiast over het NT2-werkveld maar steeds waren er andere prioriteiten waardoor ik eigenlijk pas recent weer in contact gekomen ben met Bisbee omdat iemand uit mijn netwerk mij op het NT2-leer- en werktraject wees.

Waarom heb je gekozen voor deelname aan het leer- en werktraject van Bisbee?  
Werken binnen het NT2-werkveld stond eigenlijk al langer op mijn verlanglijst. Nu was het moment daar. Ik heb snel besloten om het opleidingstraject te gaan doen. Het NT2-certificaat biedt mij straks meer mogelijkheden om in het onderwijs te kunnen werken met verschillende doelgroepen en dat is een mooie aanvulling op de docentencompetenties die ik al bezit.

Hoe ervaar je de combinatie van leren en werken? 
Het is een te overziene periode waarin dit traject loopt, maar het is best pittig. Naast mijn werk heb ik altijd wel gestudeerd, maar dit leren is toch anders. Behalve mijn werk en stage moet veel literatuur gelezen en moeten veel opdrachten uitgewerkt worden. De studiebelasting is best groot. 

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Bisbee en het contact met Bisbee. 
Ik heb een goede mentor vanuit de opleider Radboud in’to languages en daarnaast heb ik regelmatig contact met Tanja, die vanuit Bisbee de contactpersonen is. Ondanks dat het hard werken is, heb ik er geen spijt van dat ik aan de opleiding begonnen ben. Ik zie de meerwaarde van het behalen van het NT2-certificaat voor de nabije toekomst, met dit certificaat verruim ik mijn mogelijkheden als docent. 

 

Susanne