ISK 's-Hertogenbosch organiseert mini-symposium over de ISK

Op 15 maart aanstaande organiseert ISK ‘s-Hertogenbosch een mini-symposium voor docenten en schoolleider van VO-scholen uit de regio, met als onderwerp de Internationale Schakelklas (ISK).

Op dit moment is er nog veel onduidelijkheid over wat een ISK school nu precies is en doet. Om deze onduidelijkheid weg te nemen organiseert Linda Heijkants, via Bisbee werkzaam als Zorgcoördinator en Pedagoog op ISK ’s-Hertogenbosch, in samenwerking met de ambulant ondersteuner van het samenwerkingsverband Monique Spee, dit mini-symposium. Voor leerlingen die na 2 jaar uitstromen naar het reguliere onderwijs, is het van groot belang dat zij goed ontvangen worden op hun nieuwe school en het juiste onderwijsaanbod krijgen. “Het is prettig en noodzakelijk dat de scholen weten wat voor leerlingen zij in huis halen en wat zij als school moeten bieden om deze leerlingen verder te begeleiden en op hoger niveau te kunnen brengen”, vertelt Linda.  “Daarnaast is het ook gewoon ontzettend plezierig om kennis te maken met onze doelgroep. Enorm enthousiast en leergierig, dat is typerend voor hen.”

Hoe ziet het mini-symposium eruit?
Het mini-symposium start met een plenaire introductie, waarbij kort gesproken zal worden door Teamleider Ine de Kort. Daarna volgt er een viertal workshops: kennismaking en uitleg van de nieuwe NT2-specialist (SMW), tips & trucs in het VO, in gesprek met de leerlingen door middel van een speeddate en een introductie over de ISK ‘stageweken’. Deze workshops worden georganiseerd door een aantal personeelsleden en zo’n 30 leerlingen.

“Ontzettend leuk om te ervaren hoe graag deze leerlingen willen meehelpen aan schoolse activiteiten zoals dit mini-symposium. We hopen dat het een succes wordt en dat zowel de scholen als de leerlingen hier baat bij zullen hebben”, laat Linda Heijkants weten.

Het mini-symposium vindt plaats op 15 maart aanstaande van 14.00 uur tot 16.30 uur. De locatie is
ISK s’-Hertogenbosch, Jacob van Maerlantstraat 2-4, 5216 JL ’s-Hertogenbosch.