Ook voor examentrainingen op maat kunt u bij Bisbee terecht

Taaltoetsers (onderdeel van Bisbee Flexonderwijs) is niet alleen het grootste onafhankelijke examenbureau voor het mbo maar richt zich ook op de ondersteuning van studenten bij de voorbereiding op de examens. 

Het sluiten van scholen in het vorige schooljaar en de andere wijze van lesgeven (online), hebben helaas geleid tot leerachterstanden in het mbo. Bisbee speelt hierop in door het verzorgen van examentrainingen voor zowel instellings- als centrale examens voor het mbo voor de vakken Nederlands en Engels. In overleg zijn ook trainingen op te stellen voor andere moderne vreemde talen, NT2-ondersteuning in het mbo en rekenen. 

Bisbee is volop aan de slag met het ontwikkelen van examenprogramma’s op maat en heeft inmiddels een positieve pilot achter de rug. Onze examentrainingen worden door docenten en studenten zeer goed ontvangen. 

We verwachten onze examentrainingen, die gefinancierd kunnen worden vanuit de subsidieregeling van de Rijksoverheid, op grote schaal in te gaan zetten. De grootste voordelen zijn: uw docenten ervaren minder werkdruk en uw examenkandidaten zijn optimaal voorbereid en gaan met meer vertrouwen de examenperiode in. 

Hieronder een korte samenvatting van de evaluatie van de pilot voor het onderdeel Lezen en Luisteren dat begin september bij een ROC is uitgevoerd voor 2 groepen studenten (NL, 2F): 

  • Deze studenten gaven op een 5 puntsschaal gemiddeld het volgende oordeel op de stelling ‘na het bijwonen van deze training heb ik het gevoel goed voorbereid te zijn op het examen’: 4,25 
  • Deze studenten gaven op een 5 puntsschaal gemiddeld het volgende oordeel op de stelling ‘na het bijwonen van deze training ga ik met (meer) zelfvertrouwen het examen in’: 3,86 
  • 62% gaf voorkeur aan het bijwonen van een dergelijke training op locatie, 17% doet het liever online en 21% heeft geen mening 
  • 96% zegt de training aan te bevelen aan studenten die net als zij door corona te maken hebben gehad met lesuitval 

In de periode van januari 2021 tot en met april zullen we bij een van de ROC’s zo’n 200 studenten gaan voorbereiden op de instellings- en centrale examens. Onze examenspecialisten kijken ernaar uit om de studenten de helpende hand te bieden. Het team staat klaar om u te ontzorgen op het gebied van examentrainingen en het afnemen van (online)examens. 

Bent u benieuwd hoe onze flexibele en deskundige examenspecialisten kunnen bijdragen aan het studiesucces van uw studenten? Neem dan contact op met Ilka Mastenbroek, accountmanager Taaltoetsers, tel. 06-49145566 of stuur een mail.