"𝐵𝑖𝑠𝑏𝑒𝑒 𝑖𝑠 𝑣𝑜𝑜𝑟 𝑚𝑖𝑗 𝑒𝑒𝑛 𝑖𝑑𝑒𝑎𝑙𝑒 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑠𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑜𝑚 𝑣𝑜𝑜𝑟 𝑡𝑒 𝑤𝑒𝑟𝑘𝑒𝑛. "- Patrick Krop - Taalassessor NL

“Een willekeurige ochtend 8.30 uur. Mijn collega en ik hebben zojuist de examens van vandaag doorgenomen en de beoordelingsformulieren klaargelegd. Vorige week hebben we elkaar voor het eerst ontmoet tijdens de training die verzorgd was door Bisbee. Een training die me flink aan het denken heeft gezet, want hoe zorg je ervoor dat je een objectief oordeel geeft? Ondanks dat ik al jaren als taaldocent gewerkt heb, heb ik veel bijgeleerd. Ik kan er enorm van genieten écht met het vak Nederlands bezig te zijn.

 

Vanmorgen werden we bijzonder hartelijk ontvangen op de voor ons beiden onbekende school en juist dat maakt het werk zo leuk: kennismaken met taaldocenten en studenten van totaal verschillende opleidingen en richtingen. Elke dag de kans op een andere plek te werken. Eén ding hebben de studenten echter gemeen met elkaar. Ze zijn allen nerveus voor de examens en dat kan ik me ook goed voorstellen. Mooi om te merken dat het toch vaak lukt kandidaten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen.

 

Bisbee is voor mij een ideale organisatie om voor te werken. Ik kan zelf bepalen of ik me laat inplannen voor een dienst of niet. Zo kan ik flexibel mijn werk als taalassessor combineren met mijn andere werkzaamheden en mijn tijd zelf indelen.  

Een aantal keer per jaar komen alle assessoren bij elkaar om de wijze van beoordelen met elkaar te bespreken. Zo zorgen we ervoor dat er overal op dezelfde wijze beoordeeld wordt. Maar bij deze bijeenkomsten gaat het niet alleen om de inhoud, er is voldoende ruimte en tijd de collega’s uit het hele land te ontmoeten en te spreken.

 

Onder het genot van een kop koffie vragen we ons af hoe het vandaag zal gaan. Beiden spreken we de hoop uit iedere kandidaat een voldoende te kunnen geven.

Het is 9.00 uur. De eerste kandidaat meldt zich. Wij zijn er klaar voor!”