Taaltoetsersevent 2021

Op donderdag 1 juli konden alle assessoren elkaar én het kantoorpersoneel eindelijk weer eens ontmoeten. We hebben er twee jaar op moeten wachten en wat was het goed om te zien hoe dit samenzijn weer door iedereen werd gewaardeerd!

Hotel De Reehorst in Ede vormde deze dag het decor waar iedereen goed werd onthaald en verzorgd.

Een korte terugblik op het programma van die dag:

Na een informele ontvangst met kop koffie opende Bisbee directeur Frank van Leeuwen dit langverwachte gezamenlijke event! Hij haalde de bijzondere omstandigheden in het afgelopen (corona)jaar aan en stelde het team Taaltoetsers voor.

Na een prachtig optreden van zangeres Amber van Leeuwen van ‘Concert op Maat’, praatten twee gastsprekers ons bij over actuele ontwikkelingen in ‘onderwijsland’. Onderwijsdirecteur Ruud van Diemen (ROC Mondriaan) haalde de vraag aan of het raadzaam is om de momenten van toetsing meer te spreiden of te blijven werken met zogenaamde ‘guillotine-momenten’? Door Peter Loonen, directeur van onderwijsadviesbureau Metis, werden we meegenomen in de wereld van het examineren op afstand; er is veel wat een kandidaat MOET – is dit een goede basis voor vertrouwen?

Na een korte pauze gingen de assessoren uit elkaar in de groepen ‘Engels’ en ‘Nederlands’. De Onderwijs Consultants van Bisbee legden een aantal uitdagende casussen voor waarover werd gebrainstormd en gediscussieerd in kleinere groepen. Er wachtte ons een heerlijk buffet met wederom een gezellige muzikale omlijsting van Amber.

Het laatste uur nam teammanager Ilka Mastenbroek de tijd om iedereen te informeren over ontwikkelingen bij zowel klanten als binnen het planningsteam van Bisbee. We hebben door allerlei omstandigheden een zeer uitdagende periode met elkaar achter de rug. Het is fantastisch hoe we op elkaar konden bouwen en hoezeer de klanten van Bisbee met de ondersteuning vanuit Taaltoetsers ontzorgd worden. Projectmanagers Cecile Martin en Mirella Feenstra zetten de assessoren die recent hun certificaat behaald hebben in het zonnetje; van harte gefeliciteerd allemaal!

Tot slot werd uiteraard iedereen bedankt voor de komst naar Ede en inzet in de afgelopen periode. Nu maar lekker vakantie vieren en uitrusten!

Wij hebben een korte enquête uitgezet onder de aanwezigen en hieruit bleek dat iedereen het enorm gewaardeerd heeft om elkaar weer eens persoonlijk te kunnen ontmoeten.

Enkele quotes:

  • Het was heel goed georganiseerd. Alles verliep vlot. De locatie in Ede, zo centraal, was ook goed gekozen.
  • Wat mij betreft was één spreker genoeg geweest en had daardoor de intervisie langer mogen duren om wat meer diepgang te bereiken.
  • Dank voor de gezellige middag/avond! Leuk om iedereen weer eens te zien!

Voor een impressie van het event, kijk de volgende Youtube video!