Waarom Bisbee? Dick Mol - Rijn IJssel

Bisbee Flexonderwijs kwam anderhalf jaar geleden bij Rijn IJssel in beeld. Er was net gereorganiseerd, maar door de nieuwe toestroom van vluchtelingen kwam er toch weer meer vraag naar NT2-onderwijs. “Zowel voor inburgering als ISK besloten we een deel van het onderwijs via Bisbee te verzorgen. Maximaal 50%.” Zo vertelt Dick Mol, teamleider VAVO, ISK en Educatie. “Een goede keuze, want Bisbee lijkt in eerste instantie een gewoon detacheringsbedrijf, maar je merkt al snel dat ze zo sterk op de markt zijn ingespeeld, dat ze een duidelijke meerwaarde hebben ten opzichte van gewone uitzendbureaus, payrollbedrijven of detacheerders.”

Flexibel werk helaas slecht imago

“In de omgeving staat flexibel werk niet best aangeschreven”, ervaart de heer Mol, die liever heeft dat we Dick zeggen. Ook de bij Rijn IJssel werkende docenten in vaste dienst, vinden de tweedeling in teams niet prettig: “zij gunnen de (hele goede) Bisbee-docenten een gelijkwaardige rechtspositie.” “Maar,” zo zegt Dick, “de onzekerheid in het onderwijs aan vluchtelingen en inburgeraars maakt nu eenmaal dat we een flinke flexibele schil moeten handhaven. En dan graag met de goede docenten van Bisbee!”

 

Goede enthousiaste docenten

Volgens Dick verlopen de contacten met Bisbee erg prettig: “We hebben al bijna vanaf de eerste dag een uitstekende accountmanager, Ellen van Donk. En ook de ondersteunende afdelingen doen hun werk prima.” Wel merkt Dick dat de markt steeds krapper wordt. Zoals hij zegt: “Bisbee weet tot nu toe goede, enthousiaste docenten aan te leveren. Maar de allerbeste, meest ervaren docenten zijn inmiddels allemaal aan het werk. Gelukkig is de scholing voor het NT2-vakgebied al opgepakt door Bisbee.” Toch denk Dick dat daar meer uit te halen is: “De onderwijs-cao biedt niet voor niets ruimte voor 10% scholingstijd”.