"Wat kan er veel gebeuren in een jaar"

“Wat kan er veel gebeuren in een jaar. En wat ben ik blij dat ik de keuze voor het leerwerktraject van Bisbee heb gemaakt. Vorig jaar, rond deze tijd bleef het in mijn hoofd: ’Dit is de richting die ik uit wil.’ Met een jong gezin en een baan als remedial teacher wist ik dat het druk zou worden, moest ik het wel doen? Maar het was zo’n mooie kans om kennis en ervaring in dit werkveld op te doen en gecertificeerd docent NT2 te kunnen worden.”

Onze collega Jan Traanman, Vestigingsmanager van onze locatie in Zwolle, is in gesprek met Bibiane Abeln. Zij is in september 2016 via Bisbee begonnen met de opleiding tot ‘Gecertificeerd NT2-docent’. Een traject wat wij in samenwerking met de VU Amsterdam uitvoeren. Dit opleidingstraject is gericht op docenten met een lesbevoegdheid en interesse in het NT2-werkveld, maar die nog niet over de juiste werkervaring beschikken. Door middel van stage doen zij de benodigde ervaring binnen het werkveld op en daarnaast leggen zij een portfolio aan met ‘bewijzen’ waarmee zij hun bekwaamheid kunnen aantonen.

Wat motiveerde jou om aan deze opleiding te beginnen? Je hebt een jong gezin, een baan en er wordt in de opleiding het nodige van je verwacht. “Ik heb met ontzettend veel plezier in het primair (multicultureel) onderwijs gewerkt en door mijn ervaringen in het buitenland bleef ik geboeid in het taalles geven aan mensen met een andere culturele achtergrond.” Het boeiende leerwerktraject heeft mijn motivatie alleen maar versterkt.”

Je zegt een boeiend leerwerktraject. Kun je aangeven wat het voor jou zo interessant maakt? “Ik heb vooral kennis opgedaan over effectieve manieren om de verschillende onderdelen van taalonderwijs (zoals woordenschat en grammatica) aan te bieden. En hoe ik gedifferentieerd kan werken aan deze verschillende onderdelen met cursisten die verschillende leerbehoeftes hebben. Ook heb ik veel aan mijn medestudenten gehad, fijn om uit te wisselen en daardoor direct inspiratie te krijgen voor mijn stagelessen.”
 
Bibiane is enthousiast wil graag “lekker aan de slag in dit mooie beroep”. Iets wat waar we als organisatie natuurlijk trots op zijn! Heb jij ook interesse? Ga door naar de vacature voor de opleiding die start in september 2017.