Taaltoetsers

Onafhankelijk toetsen en examineren

Assessoren

Bisbee Waalwijk-675-lr.jpg

Taaltoetsers is het onafhankelijk toetsingsbureau van Bisbee, waarmee wij onze partners binnen het mbo ontzorgen op het gebied van examinering, voor de vakken Nederlands, Engels, Duits en Spaans.

Wat wij doen:

  • wij nemen examens af in het mbo en vo;
  • wij beoordelen schriftelijke examens;
  • wij nemen mondelinge examens af;
  • en surveilleren bij examinering. 

Waarom Taaltoetsers?

Wij staan buiten de organisatie en hebben daardoor geen persoonlijke band met de studenten. Hierdoor is maximale onafhankelijkheid tijdens het afnemen van de spreek- en schrijftoetsen gewaarborgd.

Onze assessoren zijn bekwaam en bevoegd voor het vak waar zij in examineren. Zij hebben niet alleen een ruime ervaring in examineren, maar zijn ook gecertificeerd en worden bijgeschoold door het volgen van intervisiebijeenkomsten en verdiepingstrainingen. Daarnaast zijn zij het gewend om met verschillende doelgroepen te werken en weten zij hoe zij de studenten op hun gemak moeten stellen. 

Wij ontlasten uw docenten in de altijd drukke toets- en examenperiodes door de tijdrovende spreek- en schrijftoetsen en het surveilleren over te nemen. 

Op dit moment kunnen wij assessoren bieden voor de vakken Nederlands, Engels, Duits en Spaans. Zoekt u een assessor voor een andere taal? Ook dan denken wij graag met u mee in het vinden van de juiste persoon.

Thuis in verschillende toetsen

Wij hebben veel ervaring met TOA-toetsen en leiden onze assessoren op in samenwerking met Bureau ICE. De TOA is goedgekeurd door de Onderwijsinspectie als exameninstrument, inclusief alle toetsen. De kwaliteit wordt voortdurend bewaakt door bureau ICE.

De TOA is niet voor niets het meest gebruikte toetsinstrument op het gebied van taalvaardigheid. Daarnaast zijn wij bekwaam in het afnemen van toetsen van o.a. uitgeverij Deviant en Taalblokken van Malmberg. Ook nemen wij instellingsexamens af die door scholen in eigen beheer zijn ontwikkeld.

Bisbee Waalwijk-543-LR.jpg

Kwaliteitsborging

Bisbee Waalwijk-727-lr.jpg

Het examineren en het beoordelen van examens moet secuur gebeuren. Wij hebben een aantal inhoudsdeskundigen in dienst voor het vak Nederlands en Engels. Zij houden zich bezig met de professionalisering van de assessoren. Dit doen zij onder meer door met enige regelmaat examens bij te wonen of door een steekproef te nemen waarbij examens her-beoordeeld worden.

 

Verder organiseren onze inhoudsdeskundigen periodieke bijeenkomsten om met elkaar te blijven kijken naar het correct beoordelen volgens de voorgeschreven richtlijnen.

NT2-taalassessoren

Of het nu gaat om bijstandsgerechtigden die in het kader van de Wet Taales moeten kunnen aantonen dat ze A2/1F-niveau beheersen of bijvoorbeeld cursisten die via WEB-gelden een taalcursus aangeboden hebben gekregen, bij al deze doelgroepen geldt dat er een niveaubepaling moet plaatsvinden.

Bisbee beschikt over een pool van NT2-assessoren die naast een lesbevoegdheid en ruime ervaring in het NT2-onderwijs een certificaat hebben om NT2-cursisten te mogen examineren. Meer lezen over onze NT2-assessoren? Lees dan hier verder.

Bisbee Waalwijk-321-LR.jpg

Meer weten?

Wij vertellen u graag meer over ons toetsingsbureau en hoe wij u kunnen ontzorgen in drukke toets- en examenperiodes. Neem voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak contact op met de vestiging in uw regio:

Regio Zuid: 073-6409390 | zuid@bisbee.nl
Regio Noord- en Oost-Nederland: 038-8458372 | noordoost@bisbee.nl
Regio West- en Midden-Nederland: 010-3073239 | west@bisbee.nl

Bisbee maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteer cookies