Taaltoetsers

Onafhankelijk toetsen en examineren

Flexibiliteit in drukke periodes

Taaltoetsers is het onafhankelijk toetsingsbureau van Bisbee, waarmee wij met onze (taal)assessoren onze opdrachtgevers binnen het mbo en voortgezetonderwijs ontzorgen op het gebied van examinering.

Onze assessoren:

  • nemen examens af in het MBO en voortgezetonderwijs
  • beoordelen schriftelijke examens 
  • nemen mondelinge examens af
  • surveilleren bij examinering 

In drukke examenperiodes kunnen onze assessoren en surveillanten flexibel worden ingezet. Wij hebben grote aantallen assessoren ter beschikking die in korte tijd een groot aantal studenten kunnen beoordelen. Het voordeel is dat zij buiten de organisatie staan en daardoor geen persoonlijke band met de studenten hebben. Hierdoor is maximale onafhankelijkheid tijdens het afnemen van de spreek- en schrijftoetsen gewaarborgd.

 Ook zijn onze assessoren bekwaam en bevoegd voor het vak waar zij in examineren. Zij hebben niet alleen een ruime ervaring in examineren, maar zijn ook gecertificeerd en worden bijgeschoold door het volgen van intervisiebijeenkomsten en verdiepingstrainingen. Daarnaast zijn zij het gewend om met verschillende doelgroepen te werken en weten zij hoe zij de kandidaten op hun gemak moeten stellen. Dit om eventuele stress bij studenten zoveel mogelijk weg te nemen.

Op dit moment kunnen wij assessoren bieden voor de vakken Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Zoekt u een assessor voor een andere taal? Ook dan denken wij graag met u mee in het vinden van de juiste persoon.

Assessoren Nederlands, Engels, Duits, Frans

Taaltoetsers is een onafhankelijk toetsingsbureau binnen Bisbee, waarmee wij met onze assessoren onze opdrachtgevers binnen het mbo en voortgezetonderwijs ontzorgen op het gebied van examinering. Hierbij zetten wij onafhankelijke en objectieve taalassessoren in voor de vakken Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

 

 

Ben jij een ervaren docent Nederlands, Engels, Duits of Frans die een passie heeft voor taal en zowel mondelinge als schriftelijke examens op een professionele wijze kan beoordelen in het middelbaar beroepsonderwijs? Kijk dan eens naar onze vacatures als taalassessor.

Thuis in verschillende toetsen

Wij hebben veel ervaring met TOA-toetsen en leiden onze assessoren op in samenwerking met Bureau ICE. De TOA is goedgekeurd door de Onderwijsinspectie als exameninstrument, inclusief alle toetsen. De kwaliteit wordt voortdurend bewaakt door bureau ICE. De TOA is niet voor niets het meest gebruikte toetsinstrument op het gebied van taalvaardigheid. Naast TOA-toetsen zijn wij bekwaam in het afnemen van toetsen van o.a. uitgeverij Deviant en Taalblokken van Malmberg. Daarnaast nemen wij instellingsexamens af die door scholen in eigen beheer zijn ontwikkeld.

 

Kwaliteitsborging: inhoudsdeskundigen voor professionalisering

Het examineren en het beoordelen van examens moet secuur gebeuren. Om die reden hebben wij een aantal inhoudsdeskundigen in dienst voor het vak Nederlands en Engels. Zij houden zich bezig met de professionalisering van de assessoren. Dit doen zij onder meer door met enige regelmaat examens bij te wonen of door een steekproef te nemen waarbij examens herbeoordeeld worden. Verder organiseren zij periodieke bijeenkomsten om met elkaar te blijven kijken naar het correct beoordelen volgens de voorgeschreven richtlijnen.

Bisbee maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteer cookies