Activerende werkvormen: Effectief en dynamisch lesgeven aan NT2-cursisten

Over deze cursus

Tijden veranderen. Anno 2022 is het niet meer denkbaar dat een NT2-docent alleen maar vóór de klas staat en een verhaal houdt. Nee, een docent staat tegenwoordig ín de klas tussen leerlingen of cursisten. Deze ontwikkeling brengt voor docenten een andere manier van lesgeven met zich mee, wat ook het nodige van de docent vraagt. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze manier van lesgeven je niet op gaat breken? Hoe kun je de leeropbrengst vergroten? Hoe kun je je cursisten blijven motiveren?

Over de workshop

Het doel van de workshop ‘Activerende werkvormen; effectief en dynamisch lesgeven aan NT2-cursisten’ is om NT2-docenten in staat te stellen om meer activerende werkvormen te gaan gebruiken tijdens hun lessen. Met als resultaat dat je op een ontspannen manier je leerlingen of cursisten kunt activeren en enthousiasmeren en dat er naast gelachen ook veel geleerd wordt.

In de workshop zal het volgende aanbod komen:

  • waarom het belangrijk is activerende didactiek in te zetten
  • je gaat diverse werkvormen zelf ervaren
  • je doet ideeën op
  • je leert om zonder al te veel voorbereiding te variëren met werkvormen

Naast de trainingsuren is er geen verdere studiebelasting.

Voor wie?

Ben jij taaldocent en werkzaam in de volwasseneneducatie of de ISK? Dan is deze workshop écht iets voor jou. 

Trainer

Yanti Boeren is een gecertificeerde NT2-docent en al jaren werkzaam voor Bisbee. Naast lesgevende taken is zij onder andere actief op het gebied van coaching en begeleiding van docenten. Daarnaast is zij taalassessor zowel in het NT2-onderwijs als in het MBO. 

Wanneer en waar?

Er zijn momenteel geen datums waarop deze cursus gepland is. Neem contact met ons op voor meer informatie.