Masterclass 'Traumasensitief lesgeven' in de regio noord/oost een succes!

Docenten binnen het NT2-werkveld krijgen vaak te maken met trauma in de klas. Het gaat hierbij om een diversiteit aan problemen binnen een heterogene groep. Een ‘onzichtbare koffer’ met problemen die vaak tot uiting komen in de vorm van gedragsproblematiek. Denk aan agressie, wantrouwen, frustratie en een gebrek aan focus. “Toch is het zichtbare gedrag op school vaak maar het topje van de ijsberg, met daaronder onverwerkte gevoelens, angstige en negatieve gedachtes. Daarbij komt dat het vaak niet eens onwil is, maar pure onmacht”, aldus Karien Stolk, onze trainster deze dag.

Samen met haar collega Audrey Buerman neemt Karien tijdens deze masterclass klanten en prospects uit regio Noord/Oost mee in de wereld van trauma. Wat is trauma precies en wat zijn kenmerken van onverwerkt trauma? In hoeverre kun je hier als school in meegaan en wanneer verwijs je iemand door? 

Tijdens de masterclass, waar vooral leidinggevenden bij aanwezig waren, kreeg met inzicht in waar docenten, die werken met deze doelgroep, tegen aan kunnen lopen en hoe zij als diens leidinggevende hierop in kunnen spelen. 

Karien geeft aan: “Het is voor docenten vooral heel belangrijk om eigen grenzen te kennen en te respecteren, je bewust te zijn van je eigen emoties, gedachten en gedrag en goed voor jezelf te zorgen.”

We kijken terug op een intensieve, maar ook actieve middag, met handvatten voor en praktijkvoorbeelden van de aanwezigen. 

Deze masterclass werd georganiseerd vanuit onze Bisbee Academie. Naast ons bestaande aanbod van cursussen en workshops is het ook mogelijk een in-company training te organiseren op locatie, bijvoorbeeld ter invulling van een studiedag. Neem hiervoor contact op met jouw contactpersoon binnen Bisbee, of met Bart van den Akker, Coördinator van de Bisbee Academie | 06 28 45 07 80 | academie@bisbee.nl